Прогноз погоди в Україні на 15 грудня

Прогноз погоди в Україні на 15 грудня

Погода у вівторок, 15 грудня, в Україні буде доволі теплою та туманною. Антициклон витіснить опади, а відтак, – мокрий сніг чи крижаний дощ можливі лише на північному сході держави. Йдеться про Сумщину, Полтавщину, Харківщину, Луганщину, Чернігівщину та Донеччину.

Опади також можуть зачепити Дніпро. Така синоптична ситуація й далі провокує небезпечну ожеледь.

Водіям зараз справді непереливки, бо ожеледиця підстерігає на дорозі, а туман знижує видимість. Температура повітря практично повсюди в Україні коливатиметься близько нуля, з невеликими переходами то в "мінус", то в "плюс".

У південній частині України та в західних областях очікується тепліша погода, найбільше повітря прогріється на Закарпатті, Одещині та Миколаївщині – +3…+5 градусів. Втім, по-весняному тепло буде саме у Криму, там температура повітря підійметься до +5…+7 градусів.

У центральних, північних та східних регіонах буде прохолодніше. Всюди вдень від -1 до +1 градуса.

Вітер буде північно-західний, 3 – 8 метрів за секунду.

Зверніть увагу! 15 грудня у східних, Чернігівській, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській областях ожеледь, на дорогах ожеледиця; у західних областях вночі та вранці туман, видимість складе 200 – 500 метрів (I рівень небезпечності жовтий).

У Києві буде хмарно, проте суттєві опади не передбачаються, можливий туман. Температура повітря коливатиметься від -1 до +1 градуса. На дорогах та тротуарах залишиться ожеледиця.