Прогноз погоди в Україні на 19 грудня

Прогноз погоди в Україні на 19 грудня

Погода в Україні 19 грудня буде хмарною впродовж усього дня. У південно-східних та східних областях можливий мокрий сніг з дощем. Крім того, синоптики попереджають про туман по всій територій країни.

На погоду у центральних, північних, південних та східних областях впливатимуть атмосферні фронти. Тому, місцями там можливі мряка, дощ та мокрий сніг.

Вологість, тумани та майже штиль сприятимуть накопиченню та зависанню шкідливих домішок у повітрі. Тому маску не поспішайте знімати навіть при виході з приміщення чи транспорту, особливо ті, у кого є бронхо-легеневі проблеми.

За даними Укргідрометцентру, найтепліше 19 грудня буде у західних областях. Температура повітря там прогріється до +2...+6 градусів. Втім, небо буде похмурим – сонце не появиться на горизонті до кінця дня. Водночас найхолоднішу погоду синоптики прогнозують на Сході. Там падатиме мокрий сніг з дощем, а температура повітря становитиме 0...-2 градусів.

У південних областях також буде похмуро. Повітря прогріється до +1...+5 градусів. Трохи холодніше буде на півночі – температура становитиме -1...+5 градусів. Крім того, у південно-східних областях падатиме мокрий сніг. У центрі країни повітря прогріється до 0...+2 градусів.

У Києві може політати невеликий мокрий сніг також синоптики прогнозують туман. Стовпчик термометра підніметься до 0...+2 градусів.