Прогноз погоди в Україні на 20 квітня 2021 року

Прогноз погоди в Україні на 20 квітня 2021 року

Погода в Україні, 20 квітня, буде дощовою. У більшості областей похолоднішає на кілька градусів, подекуди буде сильний вітер та грози. У Карпатах прогнозують зливи.

В Україні 20 квітня температура повітря вночі опуститься до +3...+10 градусів, натомість вдень буде тепліше – +10...+15 градусів.

Найтепліше буде на Закарпатті – вдень повітря прогріється до +13...+15 градусів, а найхолодніше – на Дніпропетровщині та Полтавщині – +10...+13 градусів.

20 квітня в Україну прийде циклон, який і принесе дощі на всій території України. Із-за Чорного моря в Україну 20 квітня переміститься атмосферний вихор з низьким тиском у центрі.

Через циклон вночі дощитиме на півдні України, а згодом вихор поверне на територію східної та центральної частини країни. Подекуди дощі будуть сильними. Окрім опадів, у східних областях можливий ще сильний вітер з поривами до 22 метрів за секунду.

На заході України ймовірні грози, а в Карпатах – зливи. На Київщині та Вінничині серйозних опадів не передбачають.

У Києві погода 20 квітня буде прохолодною – вночі +3...+5 градусів, натомість вдень – +11...+13 градусів. Можливий дощ. Крім того, в столиці буде північний, рвучкий вітер.

Тиждень прийде з циклоном, а завершиться Вербною неділею, яка також буде холодною та вітряною.