Прогноз погоди в Україні на 21 березня

Прогноз погоди в Україні на 21 березня

21 березня вночі у західній частині, вдень в Україні, крім південного сходу, дощ, ввечері у західних та північних областях з переходом в мокрим снігом, вдень в Карпатах значний сніг.
Вітер північно-західний, північний, 7-12 м/с.
Температура вночі 0-5° тепла, у східних областях 0-3° морозу; вдень у західних та північних областях 4-9° тепла, на решті території 7-12°, на півдні місцями до 16°, в Карпатах протягом доби 0-3° тепла.

УВАГА! ПОХОЛОДАННЯ В УКРАЇНІ!

21-22 березня характер погоди в Україні суттєво зміниться. Вже у суботу розпочнеться стрімке зниження температури, що пов’язано із вторгненням арктичної повітряної маси із півночі і на додачу фронтальні системи принесуть опади у вигляді дощу, які у неділю (у західних та північних областях в суботу ввечері) перейдуть у невеликий сніг. Очікується зниження температури вночі 1-6° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла, у південній та східній частинах країни впродовж доби 1-6° тепла.

ОПЕРЕТИВНА ІНФОРМАЦІЯ❗️❗️❗️

Про зміну погодних умов в Україні 21-25 березня 2020р.

У зв'язку з вторгненням арктичного повітря очікується відчутне зниження температури: вночі до 1-7° морозу, вдень до 3° тепла - 3° морозу, на півдні та сході вночі близько 0°, вдень до 2-7° тепла.

22-23 березня похолодання супроводжуватиметься поривами вітру 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий), та опадами:
- у західних, північних, центральних та Харківській областях у вигляді дощу та мокрого снігу. Очікується місцями утворення снігового покриву висотою 1-3 см, на дорогах ожеледиця;
- у південних, Луганській та Донецькій областях опади переважно у вигляді дощу.

В Карпатах 21-22 березня значний cніг, 23 березня невеликий сніг, хуртовини, пориви вітру 15-20 м/с, на високогір'ї 25 м/с, на дорогах снігові замети, ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий). Очікується утворення снігового покриву висотою 5-10 см, що призведе до порушення руху транспорту на автошляхах в гірській місцевості.

24-25 березня утримається холодна, без опадів, погода.