Прогноз погоди в Україні на 7 липня

Прогноз погоди в Україні на 7 липня

Погода в Україні у вівторок, 7 липня, буде дуже різноманітною у різних куточках держави. Повпливає на це різноманіття атмосферний фронт. Він принесе сильні дощі у західні регіони, а от східні – й далі знемагатимуть від сильної спеки.

Окрім того, через великі температурні контрасти у зоні атмосферного фронту попереджає про вірогідність утворення смерчів. 

У Харкові рекордна спека: таким палючим сонце було у 50-их

Циклоном Verena, прорветься до нас із дощами та грозами. Дощі в більшості областей України можуть переходити – увага – у сильні зливи, а під час гроз ймовірні шквали та град.
Враховуючи надзвичайні контрасти в зоні фронту, від +18 до +38 градусів, є ймовірність смерчів!

Тим часом на Сході та у деяких південних регіонах переважатиме суха і спекотна погода.

Найгарячіше буде у Запорізькій, Луганській, Харківській та Миколаївській областях. Там стовпчики термометрів піднімуться до позначок у +36…+38 градусів.

Найнижчою температура повітря буде на Львівщині. Всього +17…+19 градусів.

Зверніть увагу! 7 липня в західних областях грози, пориви вітру 15 – 20 метрів за секунду, вночі та вранці значні дощі; вдень у північних, центральних, Одеській та Миколаївській областях – грози, при грозах в окремих районах сильні зливи, град та шквали 17 – 22 метри за секунду.

Тим часом у східних, південних, Полтавській, Кіровоградській та Дніпропетровській областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Вітер буде північно-західний, 7 – 12 метрів за секунду.

У Києві вдень теж дощитиме, але температура повітря триматиметься на рівні +27…+29 градусів.