Прогноз погоди в Україні на 8 грудня

Прогноз погоди в Україні на 8 грудня

Погода в Україні у вівторок, 8 грудня, буде досить прохолодною і неприємною. На Заході, а також Приазов’ї продовжить лютувати поривчастий вітер, а температура повітря вночі на Сході впаде до -11 градусів.

Холодна повітряна маса арктичного походження все ще залишається над Україною. 

8 грудня антициклон все ж зумовить суху погоду в більшості областей України, проте на південному заході та в західних областях є ймовірність опадів. Між іншим, опади, хай і незначні, можуть вдень досягнути навіть Вінницької та Київської областей.

Особливо холодною буде ніч: очікується -7…-14 градусів на Сході, у західних областях 0…-5 градусів, у південній частині -2…-8 градусів, а на півдні Одещини близько нуля.

Вдень температура повітря становитиме -1…-5 градусів, на Заході та Півдні від -2 до +2 градусів, у Криму та на Закарпатті +4…+8 градусів.

У Києві 8 грудня можливий невеликий сніг, температура повітря опуститься до -2…-4 градусів.

Вітер буде східний та південно-східний, 7 – 12 метрів за секунду з сильнішими поривами.

Увага! 8 грудня у західних, південних та південно-східних областях пориви вітру 15 – 20 метрів за секунду (І рівень небезпечності, жовтий). Тим часом на акваторії Азовського моря пориви вітру сягнуть 25 – 30 метрів за секунду, висота хвиль 15 – 20 дециметрів, швидке обледеніння суден (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий).