Прогноз погоди в Україні на Вербну неділю, 17 квітня 2022

Прогноз погоди в Україні на Вербну неділю, 17 квітня 2022

Традиційно так склалося, що за тиждень до православного Великодня, на Вербну неділю (також Вхід Господній до Єрусалиму), погода зазвичай псується. Часто буває дощовою, похмурою та прохолодною. І поточний рік не стане винятком.

17 квітня очікується відчутне зниження температури повітря практично на всій території України. Під впливом північних і північно-східних вітрів до нас завітає прохолодна повітряна маса арктичного походження. Похолодання буде супроводжуватися проходженням атмосферних фронтів та випаданням опадів переважно у вигляді дощу, але у північних та західних областях також місцями з мокрим снігом. У Карпатах погода буде по-справжньому зимовою – зі снігопадами та невеликими морозами.

У західних областях України вночі місцями пройде невеликий мокрий сніг та дощ, у Карпатах помірний сніг, мокрий сніг; Вдень очікується невеликий дощ, місцями з мокрим снігом і сніговою крупою. Вітер переважно північного напрямку, 5 – 10 м/с. Атмосферний тиск коливатиметься в межах 765 – 769 мм рт.ст. Температура повітря вночі знизиться до +1...+6°С, місцями на поверхні ґрунту та в повітрі заморозки -5...0 °С. Вдень повітря прогріється до +4…+9 °С. У Карпатах вночі температура становитиме -6...-1 °С, вдень близько 0 °С.