"Прогнози- невдячна річ ..." - Ірина Геращенко

"Прогнози- невдячна річ ..." - Ірина Геращенко

...але спробую.
1. На жаль, в 2021 Україна втрачатиме суб’єктність , продовжуватиметься тренд , що набирає обертів за Зеленського- « про Україну - без України». Тому що зовнішня політика влади невнятна і вялова .
2. На жаль, Путін не піде геть з Криму і Донбасу, він вдало використовуватиме слабкість української влади , гратиме на цьому зі своїми західними друзями , аби посилювалася втома від України. Його мета- щодня доводити , що Україна - це фейл стейт. Враховуючи рівень бардаку у владі і непрофесійності кадрів, ґрунт для цих гібридних атак буде ідеальний.
3. На жаль, як мінімум до літа - осені ( це в найкращому випадку) у нас буде безвиїзд. Вакцину отримаємо в кращому випадку весною, її на всіх не вистачить, а в приватних клініках вона коштуватиме захмарно. Тести -2.
4. На жаль, ми повертаємося в 2000-чні, коли вплив олігархату на владу і рішення влади був визначальним. Україна часів Зеленського- це країна консенсусного олігархату, їх гроші і їх канали вирішують, хто буде грати роль влади. Ви помітили, як з новин зникли душороздираючі історіі про піввареника, тарифи, корупцію, зубожіння, сховані вила, замовкли валькіріі, згорнуті протести( якщо не рахувати ФОПів). Тому що власників каналів все влаштовує, в них дійсно закінчилася епоха бідності.
5. Уряд забере на себе критичну масу негативу і піде в небуття( думаю, восени). Прізвищ цих міністрів ніхто і не згадає, як і не вимагатиме звіту, що ж вони робили на своїх посадах. Окрім одного міністра, вплив якого тільки посилиться. І , схоже, він впливатиме і на формування нової партії найновіших обличчь. Їх зараз старанно бережуть від скандалів і дискредитації . Хто стане новим урядом? Той, хто пройде кастинг в олігархів. Це буде зовсім не ідеологічний уряд, і там можуть з’явитися хто завгодно, хоч Азаров , хоч реформатори. Олігархам і Зеленському - без різниці, аби хоч якось латали діри і не заважали займатися енергетикою, надрами, землею і тд.
6. Позачергових парламентських виборів, думаю, не буде. Немає передумов . І навіщо ? Це дорого, й в Зеленського вже ніколи не збереться 226. А так є слуги і групи, які завжди підставлять плече й протягнуть руку допомоги. Ну, й інші нові обличчя в економічних питаннях завжди готові підстрахувати під гаслами «реформ». Як це було з багатьма одіозними законами , за які не голосувала тільки «ЄС».
7. Продовжиться охолодження взаємин центр- регіони. Децентралізація дозволила мерам великих міст наростити м’язи. І тепер не Київ диктує ім правила гри, а вони вже хочуть впливати на центральну владу, мати своїх лобістів в парламенті і уряді, й не неприкаяних зелених мажоритарників, а членів своїх команд. Тому вже зараз мери думають про майбутні президентські і парламентські вибори. Хтось балотуватиметься сам. Хтось - активно гратиме в командах. І точно ніхто з них не збирається підносити патрони Зеленському.
8. На жаль, нас очікує ще більш ганебна кадрова чехарда. Лава запасних настільки коротко, ніхто притомний не хоче йти в цю команду, з фракції слуг забирати в виконавчу владу немає кого ( доведено тими, кого забрали), то ж продовжиться череда екзотичних призначень , временщиков на посадах міністрів і глав областей, повна руйнація державних інституцій.
9. Парламент і далі виконуватиме функцію натискання зеленої кнопки, правда, все більше слуг замислюватимуться про майбутнє і відповзатимуть в бік, відмежовуючись від Зеленського. Найкраща ілюстрація- спікер Разумков. Всі вже й забули, що це він був першим номером слуг, який завів в ВР отетовсьо.
Але, на щастя, турборежим зламався. Отже , безумних голосувань буде менше. Хоча вони і будуть:)
10. На щастя, парламент, попри свою залежність від Банкової, зберігатиме певний суверенітет. І це триматиме країну від повного хаосу і самодурства.
11. На жаль, коли хліба немає, потрібні видовища. І коли своїх чіпати не можна, відриватимуться на чужих. Тому шоу з кошмаренням опозиції продовжаться. Чим менше буде рейтинг Зеленського, тим більше буде плодитися інтерв’ю про посадки і відкриття абсурдних кримінальних справ проти опонентів. Людина, яка на найвищий посаді в державі мріє про посадки опонентів, а не розвиток країни- викликає сум.
12. На щастя, демократична опозиція , яка пережила Януковича, точно переживе і Зеленського. «Європейська Солідарність» посилить свої позиції. Але має серйозно зайнятися партбудівництвом , посилити представництво в регіонах.
13. На жаль, розчаровані адепти «какаяразница» переходитимуть від слуг не до демопозиції і нових обличь, а до ОПЗЖ , шаріів і тд. Цьому активно сприятимуть ненаші телеканали і різні блогери, які й досі зосереджені на Порошенку і «ЄС». І це дуже небезпечна тенденція, яка може стати вироком країні на наступних виборах.
14. На щастя, наші західні партнери продовжать підтримку України. Адміністрація Байдена займе активну позицію щодо протидії гібридним загрозам РФ.
15. Наступного року вибори в Німеччині. Канцлер Ангела Меркель всі ці роки послідовно підтримувала Україну, не боялася , на відміну від інших світових лідерів, безпосередньо займатися важкою, невдячною проблематикою Донбасу. Дуже хочеться , аби її наступник продовжив цю важливу політику лідерства.
16. Ключовими темами цивілізовано світу залишається екологія, безпека, проблема питної води, сучасна медицина, освіта, технології. Ми ж борсаємося в малоінтелектуальному болоті, втрачаючи час і шанс. Так хочеться, аби 21 рік було не втрачено.
А яким 21 бачите ви? Пишіть і за рік звіримо , хто ж дав найточніший прогноз.