"ПРОГНОЗОВАНІ ТРЕНДИ 2024 РОКУ" - Александр Гончаров

"ПРОГНОЗОВАНІ ТРЕНДИ 2024 РОКУ" - Александр Гончаров

ЦЕ ОФШОРИЗАЦІЯ, ІНФЛЯЦІЯ, ДЕВАЛЬВАЦІЯ ГРИВНІ ТА ДРУКАРСЬКИЙ ВЕРСТАТ

І це ще не все. Найгірше те, про що вчора у виданні «Associated Press» зазначила директора Адміністративно-бюджетного управління у Білому домі Шаланда Янг, мовляв, Президент США Джо Байден не використовуватиме своїх президентських повноважень і не передаватиме зброю Україні з наявних арсеналів. «Вирішено відмовитись від цих повноважень, оскільки Конгрес не схвалив додаткові гроші для поповнення запасів», - підкреслила Янг, відповідальна у Білому домі за бюджет.

А зараз Конгрес США має досить щільний графік, оскільки необхідно прийняти і регулярний держбюджет, і визначити рівень витрат, перш ніж займатися фінансуванням додаткових програм Білого дому.

Чекаємо, друзі, на реакцію наших нардепів і Кабміну на цю заяву з Білого дому. Поки що вони мовчать. Чи вже забули про свою пряму функцію?

Дуже погано, що коли Україна почала інвестувати у національний ВПК, підтримка Заходу пішла на спад. Ось чому наші законодавці та уряд мають оперативно відреагувати та негайно запровадити стимули для військового виробництва, запустити ринок деривитивів на базові товарні активи для хеджування ризиків.

Без цих та ще низки заходів, українській владі доведеться вдатися до звичного для них болючого скорочення соціальних витрат і, звичайно ж, до випуску додаткової грошової маси та девальвації гривні, щоб заповнити дефіцит бюджету-2024. Ну, а це, безумовно, створить дуже серйозні ризики для сильно ослабленого здоров'я української економіки.