"ПРОКУРАТУРА ШАНТАЖУЄ ЗАХИСНИКА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ПРОКУРАТУРА ШАНТАЖУЄ ЗАХИСНИКА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Лише два дні тому я написав пост про генерала Дмитра Марченка, «кіборга» і колишнього керівника Центру розвитку ЗСУ, якого в попередні роки посадили і змішали його ім’я з багном, і який нині керує обороною Миколаєва. Я написав тоді, що генерал Марченко захищає українську землю… все ще перебуваючи під слідством.

Я закликав владу схаменутися. І влада, схоже, схаменулася. На жаль.

Як відомо, генерал Марченко був випущений з СІЗО (!!! – не з гауптвахти, де мали тримати військового) бо за нього була внесена застава у 20 мільйонів грн. 1,5 мільйони були зібрані людьми – небайдужими громадянами, я теж тоді долучився. Решту грошей вніс п’ятий президент Петро Порошенко.

І от щойно адвокатам генерала Марченко подзвонили з прокуратури і запропонували змінити йому запобіжний захід, якщо Марченко погодиться аби 20 мільйонів застави були передані до Фонду прокуратури з підтримки армії. Простіше кажучи генерала, який зараз ризикує життям боронячи Україну від зовнішнього ворога, прокуратура заходилася шантажувати. Мовляв, віддай гроші, а то не відпустимо. Так і будеш захищати Україну в статусі підозрюваного.

Я знаю звідки у прокуратури такі ідеї. Не хотів я про це писати, бо задовбали звинуваченнями в піарі. Але доведеться. Справа в тому, що щойно Олег Гладковський через суд добився, аби гроші застави яку він вніс (10,6 мільйонів гривень) були передані на рахунок для збору коштів для Збройних сил України. Ще 100 мільйонів гривень Міністерству оборони передала корпорація «Богдан», чиї вантажівки «МАЗ-Богдан» і швидкі «Богдан» досі ударно працюють на передовій (сам бачив – водії їх нахвалюють) і яку за Зеленського штучно перестали допускати до тендерів у Міноборони (разом з КрАЗом), аби не псували контракти з виробниками, що щиро платять чиновникам «комісійні».

Так-так, це той самий «свинарчук», якого з багном змішав моральний виродок Бігус (до речі, в якому підрозділі він зараз?). Провину «свинарчука» досі довести не зміг ніхто. Розумієте? От вже хто мав всі підстави всіх нас-невдячних послати у слід за російським військовим кораблем. Проте, Олег Гладковський в Києві і всіма своїми талантами і зв’язками допомагає захисникам України. В той час як ті хто його цькували, гнобили і гробили його підприємства…

Війна як скальпель – зразу відкрила хто є хто.

Певно, у випадку Марчено прокуратура вирішила не чекати, а сама запроноувала генералу Марченко відкупитися. Певно, для прокурорських таке – у порядку речей. Певно…

Певно за таке їх треба не те що зі служби гнати, а позбавляти звань і нагород і відправляти в окопи під Маріуполь – на місці доводити свій героїзм. Кули потраплять гроші передані у «фонд прокуратури» здогадатися не складно.

Так от. У Фонду Петра Порошенка для тих грошей є набагато краще застосування – 2750 бронежилетів 5-го класу захисту, плити на які вже замовлені за кордоном і прийдуть найближчим часом. Армія гостро потребує броників – бо в попередні роки МО бронежителів закупило 0 штук. Так-так, ви не помилилися – НУЛЬ штук. Бо одним з наслідків справи Марченка було те що хибним було визнане попереднє ТУ, а ніякого нового зелені так і не створили. Бо не могли. Тепер броники і шоломи доводиться канючити по всьому світові та… виробляти силами волонтерів. Так само як у 2014 р.

Тому даремно, ой даремно влізли прокурорські в цю гру. Тепер їм справді доведеться профінансувати оборону країни. Тільки не так, як вони того хотіли.

PS. Окреме питання до «єднюків» та «неначасників». Якою мусить бути моя реакція на такі дії прокуратури? Я маю посміхатися та аплодувати владі, бо «не на часі»? Так само як ви плачетеся, коли я говорю що не має права влада зараз гратися в дискусії про позаблоковий статус України? То скажіть, ЧИМ ви кращі за путіністів? Затямте, британська опозиція працювала аудитором британської влади (Черчіля, на секундочку) всю Другу Світову війну. Якщо у нас робиться таке, українська опозиція теж мовчати не буде. Не дочекаєтеся.