Пропозиція довірливим виборцям ще раз зіграти в наперстки

Пропозиція довірливим виборцям ще раз зіграти в наперстки

Чинній владі не допоможуть сумнівні маніпуляційні опитування, які суперечать виборчому законодавству.  

В офісі Президента хтось сказав, що це опитування ніби і є демократія. Це — неправда і маніпуляція. Подібно тому, як шапіто з артистами-недоучками не високе мистецтво, опитування від Зеленського не демократія. Це — пропозиція «95 кварталу» довірливим виборцям ще раз зіграти в наперстки.

Слідкуйте за руками. Минулого року відбувся найграндіозніший політичний обман в історії України. Причому двічі, під час президентських і парламентських виборів. І зараз вони на закаті своєї незаслуженої слави хочуть зробити це втретє. Під час місцевих виборів. Вони ж прекрасно знають, що їхнє опитування не матиме жодних юридичних наслідків. Але хочуть ще раз надурити людей відосиками і дешевими обіцянками.

В принципі будь-хто може проводити опитування, з'ясовувати громадську думку, в тому числі, звісно, і «Слуга народу». Поясніть, хто фінансує цей бенкет і будь-ласка — опитуйте. 1 листопада, 8 листопада, 15 листопада. Але не 25 жовтня! Бо все, що відбувається біля виборчих дільниць, регламентується Виборчим кодексом, Кодексом про адміністративні правопорушення, і Кримінальним кодексом.

Те, що запропонував Зеленський — це технологія. Це — форма завуальованої незаконної агітації за «Слуг народу», яка в порушення закону має відбуватися в день проведення виборів. Опитування ж в день виборів? В день виборів. Опитування біля виборчих дільниць — про це сказав Зеленський у своєму відосику. «Слуга народу» це його партія? Його. Це його бренд? Його. Вони збираються надрукувати 5 мільйонів так званих «бюлетенів» і роздавати ці по суті агітаційні матеріали в день виборів біля виборчих дільниць...  

Настав час, коли влада має не ставити питання, а нести відповідальність. Не питати, а відповідати — про витрати З ковід-фонду і зроблене за півтора роки. І за незроблене — так само.

Проведення в день голосування «опитування» — це плюндрування Конституції України, європейських міжнародних виборчих стандартів. Тоді це шулерство, а не чесні вибори.  

Звичайно, ця ініціатива Зеленського ставить під сумнів здатність і бажання цієї влади забезпечити чесні вибори. Тим ця владна команда відрізняється від нашої, яка в умовах російської агресії забезпечила три взірцеві виборчі кампанії — парламентьску 2014, місцеві вибори 2015 і президентські минулого року.

Петро Порошенко