"Пропозиція Суркова" - Дмитро Кулеба

"Пропозиція Суркова" - Дмитро Кулеба

Схоже, Сурков тонко пригрозив Україні знищенням.

Чесно кажучи, я спочатку не оцінив усю глибину пропозиції Владислава Суркова назвати анонсовану Путіним нову російську ракету з ядерною установкою "Гіві", тому що "є такий герой Донбасу".

А Vladimir Kadygrob оцінив і надіслав мені ось це https://www.youtube.com/watch?v=PQGaL7tl5Ag

І тепер я віддаю шану витонченій постмодерності Суркова. Справжній зміст у нього традиційно не в тому, що він говорить, а в тому, що він недоговорює. Навіть те, що він говорить, не є лінійним.

Наприкінці минулого року Сурков опублікував відомий текст «Криза лицемірства» https://russian.rt.com/…/ar…/446944-surkov-krizis-licemeriya

Це просто свято постмодерну з першого до останнього речення. Наприклад, у першому Сурков пише про гастролі в Москві американської групи «5FDP». У останніх він пише про прихід «Царя Заходу», який може сильною рукою вивести цю частину світу з нинішнього стану занепаду, і цитує слова з пісні тієї самої групи «Я чекаю тут на когось, хто очистить це все».

Назва групи у тексті не розшифровується. А вона така –«Смертельний удар п'ятьма пальцями» (Five Finger Death Punch).

Занепад Заходу, смертельний удар по Заходу, очікування тотального очищення, війна знаходиться поза межами моральних координат – ось це наратив Суркова (і, очевидно, не лише його в Москві).

Тому і ракету він пропонує назвати не «Новоросія», не «Моторола», а саме «Гіві». Усі троє померли і мають право претендувати на увіковічнення від свого духовного наставника. Але Новоросія претендувала лише на частину України, Моторола вбив лише одного пораненого полоненого (з відомого нам). І лише Гіві публічно обіцяв рівняти з землею усі українські міста.

Тому пропозиція Суркова про назву ракети може бути постмодерним озвучуванням того, що панує в головах: знищення України. Можливо, і без застосування цих ракет та рівняння міст з землею. Але знищення. У фізичному та постмодерному сенсі.

А ви кажете річниця смерті Сталіна сьогодні. Сталін, звісно, не помер. Він живе в головах. І царствує сильною рукою.

Dmytro Kuleba