"PROстими словами" - Олена Кудренко

"PROстими словами" - Олена Кудренко

1. "Якщо все вийде, у нас буде непоганий симбіоз між системою ТрО та школою. Я вважаю, що незалежно від того, хлопчик ти чи дівчинка – ти повинен мати елементарні навички поводження зі зброєю і надавати першу допомогу. Елементарні речі ти маєш знати та розуміти..." - голова парламентського комітету з освіти та науки Сергій Бабак.

На росії теж може існувати якесь таке виховання - але їх дітей будуть навчати ті ж самі совки та бездарі, які сьогодні воюють з Україною методами сорокових років. Якщо пам'ятаєте, в Твєрі був скандал із зізнанням військового - що за нього хтось розписувався в отриманні патронів, що їх женуть воювати непідготовленими, що стріляти давали двічі чи тричі за кілька місяців - ось і вся підготовка. А військова форма на малечі в дитсадку та пропаганда проти інших народів в школах - це не військове виховання, це саме виховання нацистів і є.

А ми маємо будувати сучасну систему, цікаву, європейську - щоб ніякою мірою не відштовхувала, а приваблювала.

Для прикладу - я нещодавно побувала на маленькому місцевому святі громади - на День захисту дітей. Організатори - хороші люди, але побудова свята досить совкова. Це коли виступив чиновник - дітям нудно. Хтось прочитав віршик - дітям нудно. Це все повинно бути не так. Як саме - питання до фахівців, але методика навчання, як і організація подібних свят - повинні бути аж ніяк не за радянською системою.

Я в нас вірю). Доречі, зі шкільної програми приберуть "Войну і мір" Товстого. Бо історична правда - це не російська правда.

2. Окупанти оголосили Балаклію (окупована Харківщина) частиною Бєлгородської області.

Оголошую Бєлгород частиною Балаклійської громади Ізюмського району Харківської області. Перейменуємо на Біле місто, перепишемо усіх коллаборантів з російським агресором та переведемо розрахунки у гривні.

І, вибачте, "нєєб...т".

3. Росіяни вирішили звільнити Україну від:

- бензину;

- зерна;

- сонячних електростанцій;

- спортивних споруд;

- шкіл;

- лікарень;

- солі;

- і далі за списком.

Натомість Україна звільняє росію від армії. Бо нащо майбутній росії армія? Це ж її утримувати треба, фінансувати, а у російських регіонах, як телефонують в російські ефіри дяді Вані з Астрахані чи тьоті Олі з Воркути - "зять бєз работы, дочь бєз работы, мы бєз работы".

"Живу на пєнсію жены, патаму что я рємонтамі занімаюсь, работы нєт, і все хєрово..."

В Україні народ відбудує і нерухомість, і сіль знайде, і бензин. Ми вже зараз бачимо, що шок від несподіванки (хоча ж попереджали) проходить, росіяни вже не дуже й лякають, ракети над головами летять - а українці працюють в полях, відкривають магазини, готують піцу та каву на продаж.

Їхала додому через містечко, де напередодні на залізничний вокзал прилетіла ракета - так на центральних вулицях літні кафе заповнені людьми. Машин на парковках повно. Бізнес працює. На моє питання знайомій, яка там живе: "були новини про руйнування, чи безпечно через вас їхати?" почула веселе: "все нормально, то на залізницю прилетіло, їдь спокійно".

Бо ми живі. Бо наша країна - величезний працюючий вулик. Бо в нашій річці вода оновлюється та кристально чиста - навідміну від російського болота, яке зветься "стабільністю".

Болото бурхливу річку не перевершить. Ніколи. Болото буде смердіти скільки може - але ж річка тече й далі.

4. Соціологами прогнозується скорочення населення України до 2030 року десь до 35 мільйонів, у гіршому випадку - до 30. Зрозуміло, що через війну та міграцію.

Кожна країна зацікавлена у збільшенні кількості своїх громадян, бо це, наприклад, податки та робочі руки. Але ж є винятки. Тому Державна міграційна служба України зупиняє розгляд запитів на отримання українського громадянства від росіян. Водночас відновлюється прийняття документів від білорусів, розгляд яких був на паузі.

5. Натрапила на коментар під відео, де хлопчик військовий ЗСУ приніс продукти бабусі.

- Бабуся чистенька, в біленьких носочках, доброзичлива... Які ж українці унікальні...

- Ой, чаво это ты х...рню несешь, у нас в России что, бабушки не такие?? У нас не чистенькие, чтоль?

Хочеться відповісти, що так - "нє такіє". У вас на росії бабусі "нє такіє". Бо злі та зависливі. У вас ВСЕ НЕ ТАК. Але ви цього досі не зрозуміли.