"Просто дую на холодну воду" - Павло Бондаренко

"Просто дую на холодну воду" - Павло Бондаренко

Прошу не кидати в мене капцями. Зрозуміло, що дуже хочеться аби скинули Лукашенка і тому автоматично рука тягнеться підтримати пані Тіхановську. Але маю питання. Не риторичне. Просто дую на холодну воду.
"Меня терзают смутные сомнения"(с).
Нікому це не нагадує історію з Зеленським?

Білорусів зрозуміти можна. Рейтинг Лукашенка там, як кажуть - 9%. Білоруси хочуть бачити кого завгодно, аби не Лукашенка.

"Хто завгодно" з`являється. Це Сергій Тіхановський. З`являється акурат перед Новим роком, нізвідки. До 27 грудня 2019 про його опозиційну діяльність не було відомо абсолютно нічого. Нуль. Зеро. Він спокійно собі знімав відосики, рекламні ролики, переважно в Росії.
Більше того, його занесено в базу даних "Миротворець" за відвідування Криму.

І от після того, як Сергію Тіхановському ЦВК Білорусі відмовило у реєстрації, висувається його дружина Світлана. За освітою - вчитель. Прям як Зе. Шутка гумору. Майже.

І от вона стає основним опонентом Лукашенку, збираючи мітинги по 60-70 тисяч, що для Білорусі колосальна цифра. Цікаво, які для цього задіяно ресурси і звідки вони? Скільки коштує день оренди сцени, звуку, світла, їхній монтаж-демонтаж та транспортування.

А робота десятків якщо не сотень людей в виборчих штабах? Дуже сумніваюся, що в умовах Білорусі то все реальні добровольці, що працюють на голому ентузіазмі. І оті 900 тисяч доларів, що їх налом знайшли у Тихановських під час обшуків... Звісно, є старе виправдання: "враги подбросили", але що коли ні? І що, коли це лише частина?

Звісно, у кампанії Тіхановських є свої унікальні моменти. Але ж якщо уже зовсім вдаватися до конспірології, вони й мають бути. Політтехнологи, психологи та іміджмейкери створюють її з огляду на білоруські умови. Як створили образ Голобородька для українців.

Словом, може я й не правий, але волію все таки подути на холодну водичку. Бо може виявитися, що - як у нас люблять казати - не все так однозначно. Як бачимо, є кілька моментів, через які закрадаються сумніви. Дуже б хотілося помилятися...

Павло Бондаренко