"Просто ми всі пам'ятаємо Історію..." - Тамара Горіха Зерня

"Просто ми всі пам'ятаємо Історію..." - Тамара Горіха Зерня

Сьогодні Верховна Рада розглядає феєричний законопроект, ініційований самим Володимиром Зеленським, Проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за злочини, вчинені злочинною спільнотою (№ 2513).

Якщо коротко, пан Зеленський домагається покарання за приналежність особи до «злочинної спільноти» і «злочинної організації», причому ці покарання є більш жорсткими, ніж санкції за тяжкі злочини, такі як убивства і зґвалтування.
Отже, створення злочинної організації карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.
Участь у злочинній організації - від п'яти до десяти років з конфіскацією майна.
Те саме скоєне службовою особою - від восьми до тринадцяти.
Створення злочинної спільноти карається позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Я розумію, що притомні читачі у цьому місці офігі… напружилися. Ви офігі… здивуєтеся іще більше, якщо дізнаєтеся, що законопроект не містить визначення «організації» та «спільноти», крім того, що спільнота – це об’єднання двох і більше організацій.

Ідемо далі.
Вводиться покарання у вигляді позбавлення волі від семи до десяти років з конфіскацією «умисне встановлення, посилення та поширення в суспільстві злочинного впливу».
Володимир Зеленський дає своє бачення «злочинного впливу», розшифровуючи його як «будь-які дії особи, яка завдяки авторитету, іншим особистим якостям чи можливостям, сприяє (створює умови), спонукає, координує або здійснює інший вплив на злочинну діяльність, організовує або безпосередньо здійснює розподіл коштів, майна чи інших активів (доходів від них), спрямованих на забезпечення такої діяльності.»

Що відбудеться у разі прийняття цього проекту у такому вигляді?
Правоохоронні органи отримують не дубинку, а залпову установку, яку з легкістю можна повернути проти будь-кого неугодного.

Наприклад, редакцію «А що там у ЄС?» у повному складі відносимо до «злочинної організації», це якщо без перепостів. А якщо ми робимо перепости з дружніх сторінок – це вже «злочинна спільнота», тому прощайте про всяк випадок, побачимося у 2035 році.

Який злочин? – запитаєте ви. Ми не любимо Зеленського, от який. Ми дозволяємо собі заявляти, що Зеленський і його режим грабують країну, заганяючи її у тоталітарне ярмо. Ми вважаємо, що «нова команда» працює на капітуляцію та знищення української державності. Ми впевнені, що ці люди прийшли до влади шляхом колосального обману, афери, брехні, і що вони є продуктом корупційної спайки криміналу і проросійського капіталу.

І ми не вагаємося заявляти про це всіма можливими засобами і при кожній нагоді. І не тому що нам більше всіх треба. Просто ми всі читали історію. Не ту історію, що у підручниках, а ту, що на клаптиках цигаркового паперу, який зашивали у рубчики роби.
І Гітлер, і Сталін, і путін на перших порах були дуже смішними для цих громадян. Їх просто неможливо було сприймати серйозно, цих картатих закомплексованих недомірків, істерично тупих і безграмотних. Жодна нормальна людина не допускала, що ось це от – насправді і надовго.
А через пару років нормальним людям забивали гвіздочки у голову у таборах, щоб не тратити кулю.

Тамара Горіха Зерня