"ПРОСТО НОВЕ ОБЛИЧЧЯ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ПРОСТО НОВЕ ОБЛИЧЧЯ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

В історії з Гогілашвілі, що грубіянить своїм підлеглим найбільш дивують питання штибу: "Звідки вони такі взялися?" Хочеться руками розвести. Шановні, весною 2019 р. автор цих рядків криком кричав, що наслідком того що владою роблять дилетантів буде дві речі - параліч системи управління і кричуще свавілля "нових облич". Аби знати це не треба бути пророком. Треба просто трохи знати життя.

Влада розбещує. А абсолютна влада розбещує абсолютно. На Заході не даремно топ-менеджерами стають не "нові обличчя", а люди в яких за плечима десятки років роботи в держструктурах и партійна кар'єра. Бо посада заступника міністра - це надто серйозно. У цієї людини в руках шалена влада. Людина яка потрапила на посаду заступника міністра після десятків років сходження по всіх попередніх щаблях, знає як користуватися цією владою і чого робити не можна аби не завершити кар'єру безславно.

Але українці захотіли "нових облич не зіпсованих системою", тобто чарівників які за них у їхній країні вирішать всі їхні проблеми. Українці проголосували за "просто хороших хлопців", і так заступником міністра внітрішніх справ став чоловік секретарки президента. А потрапивши в керівники аж цілого МВС чоловік секретарки охренів від можливостей. І почав поводитися відповідно.

Вже відомо - він давно грубіянив підлеглим і поводився як розбещений панич. Просто лише зараз інформація вишла нахзовні - і суспільство було шоковане.

Все логічно. Все так як і мусило бути. Коли призначаєш владою дилетанта, мусиш розуміти, "хлопець з народу" який прийде, розжене корупціонерів і зробить народу щастя, як правило буває в казках. В реальності хлопець з народу, посмакувавши влади швидко стає набагато гіршим за тих, на критиці кого він стає владою. Бо якісно керувати він не вміє - він ніколи цим не займався. А влада - це дуже багато спокус. Вистояти перед ними, то потрібно дуже великих сил і відповідної мотивації. А яка мотивація у вчорашнього керівника ГО який сьогодні стає заступником міністра-силовика?

Все просто. Думаю ми скоро багато дізнаємося з реалій інших відомств. Наприклад - як воно офіцерам-розвідникам служити під керівництвом летьохи Баканова? Чи що крутиться в оточенні вчорашнього журналіста Кирила Тимошенка, який нині керує Великим будівництвом? Скоро побачимо.

І не дивуйтеся. Це не потвори якісь. Це просто нові обличчя.