"просто перестать стрелять..." - Богдан Буткевич

"просто перестать стрелять..." - Богдан Буткевич

Приїзд Орбана - це:

1) Гра самого Орбана. У якого все слабші позиції в Угорщині. І найхеровіші стосунки з ЄС в момент, коли Угорщина має в ньому півроку керувати. Але самі європейці кажуть, що Орбан там буде управляти хоч чимось тільки на час літніх канікул. Тому йому треба щось показати. І він хоче використати Україну в якості своєї історії успіху.

2) Це хід Китаю, відповідь на спроби Зеленського використати Сі навесні. Китай жорстко показав, що грає виключно свою гру. І, судячи з усього, щось передав через Орбана.

3) Цілком допускаю, що суть меседжу - погоджуйтеся на припинення війни. А далі Китай зацікавлений, щоб Україна якомога швидше увійшла в ЄС. А до України, в свою чергу, зайдуть китайські гроші та інвестиції. Які ОП може використати як історію успіху, за яку не треба звітувати клятим американцям.

В НАТО - звичайно, ні. Адже НАТО сприймається як зона контролю США.

А Китай залюбки використає Україну як точку входу в ЄС у своїй спробі таки відірвати Європу від США і зробити своїм ринком. Владі при цьому буде добре, бо дадуть прикурити і не будуть задавати зайві питання.

На те, яке там місто й хто контролює на Сході і де саме пройде лінія розмежування, китайцям глибоко пох. Аби знову запрацював транзит до ЄС через Україну.

Здогадуєтеся, в якій ролі себе бачить Орбан у цьому процесі?

Правильно - головного по китайським справам в ЄС, при цьому, перебуваючи в самому ЄС. А Україна має стати частиною його успіху.

Ну, це так - великими штрихами.

Тому я б не ставився зі сміхом до пропозицій Орбана "просто перестать стрелять". Це, з величезною долею вірогідності, пропозиції Китаю.

На який у Зе і досі покладають досить серйозні сподівання.

Тому те, що там зараз з виряченими очима ОП кричить, що від усіх пропозицій Орбана відмовились...

Давайте дивитись на афтершоки. Багато цікавого вспливе - впевнений.

Надто ж, коли нас очікувано не візьмуть в НАТО і ОП та його спікери у другій половині липня заведуть шарманку про поганий Захід. І про необхідність миру, який зафіксує головну перемогу. "Зберегли країну".

Точніше, вже завели. Мосійчук вам у поміч.