"Просто питання. Відповіді кожен собі зробить сам" - Віталій Гайдукевич

"Просто питання. Відповіді кожен собі зробить сам" - Віталій Гайдукевич

А якщо наступного разу Муляж влаштує пресконференцію у борделі, що теж усі прийдуть і будуть робити вигляд, що все ок, і будуть ставити питання?

А куди треба запросити журналістів, щоб вони зрозуміли – це приниження? А значить погодитися взяти участь в тому балагані – плювок і в себе, і в професію.

Що і де має переклинити, щоб бажання почути набір рандомних слів від самозакоханого закомплексованого недогумориста, накорню було придушене елементарною гордістю? Муляж вже витирав об ЗМІ ноги, але преса все одно прийшла, коли її покликали.

Чому в середовищі журналістів після неадекватної Мендель не виникло бажання влаштувати демарш і проігнорувати цирк в бургерній? Нехай би туди притопали маргінали і блогери-тролі, а медійники б взули ОПу, показавши, що рагуляче бикування, це не та тональність, якою говорять до громадян і до медіа…

А де були геніальні розслідувачі із мегавикривальними фактами, які бу вшанс кинути Муляжу просто в лице? Ку-ку? Розслєдавалка паламалася?

І взагалі – до Пороха на преску ледь не батли влаштовували, демарші – «я тобі не дорогенька». А зараз шо?

Після цієї стидоби у медіаспільноти увімкнеться режим «alarm!»? Вони побачать, що демонтаж державності, згортання свобод, це реальність, а не страшилки від Порошенка? Чи прямий натяк на прикладі Фіали і НВ, це все ще мало?

А політичним силам, які все ще сподіваються далі жити в Україні, а не Малоросії, потрібні ЩЕ якісь вводні? Чи вони вже зрозуміли – або перехід до жорсткої опозиції і влаштування їжакових рукавиць, або усіх перетравлять поштучно?

Що ще має учудить Муляж, щоб більш-менш тямущі люди в країні з числа еліт, лідерів думок, провідних фахівців усвідомили – ми маємо наочний доказ, що віддавати владу до рук примітивного, трусливого, агресивного, закомплексованого типа – акт державного самогубства?

Може вже досить вірити в казки про уряд технократів, ілюзії «я тільки використаю своє вікно можливостей» чи «не все так однозначно»?

Яких тобі ще тобі доказів треба? Друже, ти бачиш північну пухнасту лисичку? Вона тут. Вона повна.

Віталій Гайдукевич