"PROстыми словами" - Елена Кудренко

"PROстыми словами" - Елена Кудренко

Допоможіть зрозуміти психологію людей:

- "У меня друзья в России, я всегда был (была) за них!"

Що то за "дружба"? Хіба дружити - це не двосторонній процес? Хіба тут не працюють над відносинами обидві сторони? А так, виходить, хтось тут мазохіст.

Дивіться, за такою логікою виходить, що наявність друзів в Росії має більшу вагу, ніж власна безпека. І такі "друзі" лише підливають масла у вогонь. Як так може бути, що той, чиїх дітей вбивають - і той, від кого летять кулі - рівноправні у своїй "дружбі"?

Що це за збочення взагалі???

Ніколи не повірю, що вони там за стільки років не чули про те, як хоронять їх співвітчизників, приїхавших з нашого Донбасу грузом 200. Якщо це не бабуся/дідусь десь на кордоні з Китаєм - ніколи не повірю. В них що, досі немає інтернету? Концтабір, куди не долітають новини? Вони відірвані від цивілізації? Так, подекуди туалетів немає, газу немає, світла, води - але якщо такі "друзі" знаходять можливість спілкуватися с українцями, то світло хоча б є?

А Скабєєву - хіба не дивляться? Вона ж прямим текстом загрожує нам війною. Ну, нема ж дурних - все вони знають. Знають про танки та Гради, знають про бурятів на Донбасі та пськовських десантників. Чули про звернення Путіна до Думи з вимогою підтримати вхід кадрової російської армії в Україну.

Комплекс меншовартості - то таке захворювання, яке треба лікувати. Така невпевненість у собі буде заважати пересічному українцю, який має "друзів", все життя. Ви уявляєте, якими виростають їх діти? Невпевнені у собі та своїх правах, не здатні висказати власну думку - за них звикли цю думку формувати їх "друзі".

І ми ж давно оперуємо фактами. Є дані розвідки, і не тільки нашої. Є відео, фото, є полонені, є свідчення, є прямі погрози на російському тв, є стільки інформації, що це вже, пробачте, треба бути повним дебілоїдом, щоб так принижувати себе перед "друзями" з РФ.




Єдине, що варто чекати від російських "друзів" - це:

- Слушай. Мы давно друзья. Мне СТЫДНО за то, что моя страна убивает твою. Мне СТЫДНО за то, что у меня в стране много лет один и тот же президент, и мы не состоятельны, как гражданское общество, чтобы это изменить. Мне СТЫДНО за свою армию, в конце концов, и я ПРОШУ У ТЕБЯ ПРОЩЕНИЯ, как твой друг, за то, что в твоем доме началась война. По нашей, российской, вине.

Все. Ось це буде дружба. З вмінням розуміти та брати на себе відповідальність.

***

Про мою книгу "Сині грози" прочитати можна тут: https://www.pro-vlasne.net/?p=3540

Замовити тут: https://dipa.com.ua/index.php?route=product%2Fproduct...

Якщо забанять, буду у себе: https://www.pro-vlasne.net