"PROстыми словами" - Елена Кудренко

"PROстыми словами" - Елена Кудренко

1. Деякий час назад, кажуть на телебаченні, ще ДО Зеленського, на Заході нашої України заборонили вивозити ліс кругляк. Звичайно, це ламає чийсь бізнес, але, як я почула, цей ліс залишався в Україні, треба було його якось збути - і потихеньку стали створюватись нові бізнеси. Стали виробляти фанеру тощо. І ще якісь товари з доданою вартістю.

Мені здається, що їхати 700 км в той бік варто було б не на відпочинок, і не на інспектування доріг, а задля розвитку західної нашої території. Ну, якщо вже цим займається цілий преЗедент, а не якийсь міністр. Тут або президент не своєму місці, або міністр зайвий, і хтось дарма отримує свою зарплатню.

Може, комусь невідомо (з тих, хто на Банковій) - але Захід України це не тільки про Буковель. Це й про контрабанду, й про нестачу робочих місць, й про непрості відносини з Угорщиною. І мабуть прокладати дороги лише до бізнеса Коломойського, та ще й за бюджетні гроші - якось дивно. Чи не на часі. Чи недостатньо, бо люди живуть не тільки на курорті. І працювати хочеть не тільки в Буковелі. А сам Буковель заробляє стільки, що з вартості склянки узвару можна комусь жити цілий день, або комусь й тиждень.

2. Щодо Казахстану. Є варіанти, що це повстає нація, поки вона ще існує серед "русского міра" на казахських землях. Але й є варіанти, що це вигідно Росії. Як каже Пєсков - влада Казахстану ЩЕ не зверталася до Росії по допомогу. Тобто мала б звернутися? З якими наслідками - покликати до себе російську армію?

Теж не моя думка - що казахи зажаті між молотом і ковадлом. Тобто Китаєм та Росією. І що китайське ярмо вважається більш тяжким, ніж російське. Не знаю, чи це так, мабуть, є рація.

Але росіяни, якщо введуть армію, можуть отримати якісь додаткові важелі в політичній торгівлі з Туреччиною, та тими ж Штатами.

Взагалі росіяни як той ведмідь, у якого немає розуму, а є лише важка брудна лапа: а ну наступлю я нею на чиюсь американську ногу. Їм стане боляче і вони посунуться в санкціях. Чи на будь яку іншу ногу. З таким стилем життя у росіян мала би бути сильною геополітична складова, мали б бути фахівці, бо вони всі зусилля вкладають в такі ігри, а не в розвиток власної території та конкурентоспроможність. Але вони передбачувані: газовий шантаж, погрози війною, тероризм та підкуп великими грошима. Нічого нового...

Коли всі карти відомі, може й рішення знайдеться - як повернути ведмідя до зоопарку?

3. Якось дивно: у нас війна, але на Схід, на Донбас, їде Жозеп Боррель (представник Європейського Союзу). Одразу після свят. А той, хто мав би туді їхати в першу чергу, бо то саме його сфера відповідальності - тусується в Буковелі.

В часи війни всі "дороги" мають вести на Донбас. Вони, доречі, теж білого кольору. Може, занадто реальні, тому цей напрямок не у всіх викликає гарні очікування?

4. Ви читали коментарі під рекламою в ФБ телеканалу "1+1", "Кварталу 95"? Нового сезону "Сватів"?

Почитайте, якщо зустрінете. Це напрямок в один кінець. Бо якщо ти змішуєш шоу бізнес з політикою - твоє майбутнє від цієї політики й залежить. Успіх Кварталу на початку каденції Зе скоріше за все був на висоті. А ось чим далі - тим менше всенародної "любові".

Кошовий (він же "лисий"), як кажуть, не стидається привселюдно називати бувшого "кореша" жлобом, бо той отримав мільйони від "Привату", а з командою не поділився...

Не будь як Зе. Будь кращим в тому, де є твоє місце. Де є твоє покликання. Бо політикою мають займатися дорослі люди.

_______________________________________________________________________

Про мій перший роман "Сині грози" тут: https://www.pro-vlasne.net/?p=3540

Дякую!