"PROстыми словами" - Олена Кудренко

"PROстыми словами" - Олена Кудренко

Військовий аналітик Тім Лістер для CNN:

"... дуболомному підходу росіян протистоїть витонченість дій українців, які показали себе хитрими військовими тактиками в цій виснажливій війні. Вони готові періодично тимчасово поступатися своєю територією для того, щоб зберегти ресурси, а потім, використовуючи свою мобільність та знання місцевості, оточувати противника та знищувати його...

Вже помітні ознаки того, що український спецназ діє в російських тилах..."

***

Щодо тилів. Моя фб стрічка останніми днями рясно усіяна повідомленнями про пожежі на самій російській території. І це чомусь не просто житлові масиви чи ринки - а якісь наближені до військових об'єкти. З останнього - це загоряння Інститута Міністерства оборони РФ, в Твєрі, який займався ПВО та Іскандерами. Розумію, що все, що горить на росії - від недбалості самих росіян, і ми про це поговоримо після нашої перемоги. Буде час дізнатися правду.

Я кілька років кажу, як варто відноситися до нашої землі - як до власного клаптика подвір'я. Нікому ж не хочеться, щоб к@ц@пня ступала на нього своїм чоботом? А тому і почуття власництва до крайнього сантиметру української території десь на Донбасі чи на Закарпатті повинно бути таке ж сильне, як до власного подвір'я. Наша земля вже настраждалась від вибухів. Складно пояснити словами свої почуття, коли чую та бачу чергові її пошкодження - якийсь невимовний біль та лють, що це моє, це наше, а її, землю, розривають на шматки. В тому числі тими трьохтонними бомбами, які росіяни кидають на Маріуполь.

І якщо казати про тили - то доповідь Тіма Лістера ще може бути підкріплена надзвичайними подіями. Хай би як вони не називались - недбалістю самих росіян, чи роботою чийогось спецназу.

А на питання росіян "могут ли украинцы?.." деякі наші генерали вже відповідають: "так, можуть". Якби не могли, то "русский корабль" зараз не годував би бичків на дні моря.