"Провали та абсурдні звинувачення" - Тамара Горіха Зерня

"Провали та абсурдні звинувачення" - Тамара Горіха Зерня

Новообрана депутатка від «Слуги народу» звинуватила директора Інституту національної пам’яті у погіршенні відносин із Польщею. Ну що ж, у цьому твердженні не одна логіка, а цілих дві, Л+Л.

Зелені не можуть перенести появу і присутність Порошенка у Верховній Раді. Кожен його вихід до журналістів, кожен публічний виступ руйнує підвалини електорального успіху Зеленського. Тому зе-ки, усвідомивши трагічну реальність проходження ЄС до парламенту, задіяли плани Б, В, Г під кодовою назвою «скинь дядька Петра з потяга».

Звичайно, ви читали супер-інсайди про те, що Петро Олексійович відмовиться від мандата. Мовляв, не по чину і не по статусу йому з простими смертними одними коридорами ходити. Видається, тиск на В'ятровича – лише один з аргументів у спробі виштовхнути ПП з депутатства на користь 25-го номера у списку.

По-друге, абсурдні звинувачення на адресу представників колишньої влади – це поки що основна і єдина «фішечка» Зеленського. Ми абсолютно не здивуємося, якщо у погіршенні відносин із росією виявиться винним – guess who? – звичайно ж, Порошенко. Причепом підуть ЗСУ, відповідальні за скорочення поголів’я рогатої худоби за поребриком, волонтери, україномовна інтелігенція, люди з прізвищем на –ко та метеорологи. Метеорологам не пробачать дорогу картоплю.

Провали зеленої влади на міжнародному фронті цілком і повністю перекладуть на попередників. Як саме – складно сказати, вчинки особи з інтелектом оси не прогнозовані.
Можливо, це буде як у ситуації з полоненими моряками, коли одночасно заводиться справа проти Порошенка за «провокування» росії у наших територіальних водах, тут же за спиною МЗС готується пакет зобов’язань, якими визнаються претензії росії на акваторію Азовського моря і гарантується продовження кримінального переслідування українців уже на нашій території, і вишенькою на торті іде обіцянка утримувати всі три катери під судовою забороною в Україні, доки росіяни не завершать свої слідчі дії.

(До речі, Вова, як там твої браслети, не стерлися? Ось і День незалежності минув, і Рада почала роботу, і Вишинського ти випустив, а все ніяк не «вернеш дєтєй домой». Може час якось прискоритися? Бо дивися, росія вже у Стокгольмський арбітраж пішла, оскаржує дії Міжнародного суду з морського права. Так, дивись, вони і доведуть у суді з твоєю та божою допомогою, що справа наших моряків є воєнним конфліктом, і помахають ручкою усім санкціям проти себе за піратство. Ти взагалі в курсі, що там відбувається?)

А можливо, спрацює свіжий кейс, як з військовою допомогою США. Як відомо, у Штатах призупинене виділення 250 млн. доларів допомоги Україні до перевірки цільового використання коштів. І паралельно наші, тобто Вовині, спікери видають тонни висновків про неналежну якість та ефективність цієї самої допомоги. Така собі байка про зелений виноград на новий, тобто зелений лад.
Зеленський плавно переходить зі статусу «ста днів без критики» у статус «ста провалів» у сферах своєї прямої відповідальності. Провали можуть бути маленькими і курйозними, можуть бути більш глобальними, але - от побачите – всі вони померкнуть перед лицем епохального фейлу, який насувається на нас у грудні місяці. Ні, це не міфічний «путч», яким лякають розумово скорбних зе-путатів.

Це той самий саміт Україна – НАТО, якого ми з таким нетерпінням чекали за попередників, сподіваючись, що рішення, прийняті на цьому саміті, суттєво підкріплять позиції України у війні з росією, а можливо навіть покладуть край війні.

Це той самий саміт, до якого треба було готуватися іще з травня місяця, і по якому зараз мають вестися безкінечні двосторонні переговори у режимі нон стоп. Однією стороною цих переговорів мав би бути Президент України.
Якби він у нас був, звичайно.

Тамара Горіха Зерня