"ПТАХИ ДЛЯ ФРОНТУ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ПТАХИ ДЛЯ ФРОНТУ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Є така фірма. Вона виробляє безпілотні літальні апарати. Для фронту. Ви бачите ці літачки на фото.

Фронтовики їх зразу упізнають. Так. Це "Валькірія". Відома у ЗСУ "Валя". А фірма про яку я пишу, це "Бойові птахи України". Виробники "Валькірій".

Про "Валькірію" говорять багато, і хорошого і критичного. Але наразі всі сходяться на одному. За свою ціну, це чудовий БПЛА. Його можна добувати через волонтерів. В країні де міністр оборони всерйоз заявляє що ЗСУ не потрібні "Мавіки", що робиться із забезпеченням фронту безпілотними літаками, здогадатися не важко.

Історія "Валькірії" доволі цікава. Справа в тому що цей БПЛА створили волонтери з фонду АрміяСОС. До 2019 р. "Валькірію" випускали серійно. Потім виробництво було згорнуто, не було коштів. Про недорогий надійний безпілотник швидко згадали. А позаяк фронт потребував багато "пташок" за випуск БПЛА взялася фірма "Бойові птахи України". Вона випускає їх зараз.

"Валькірію" не рекламують - вона не потребує реклами. На неї не збирають кошти мережі заправок, її реально придбати без гучних акцій. При цьому на фронті "Валькірію" гарно знають і цінують.

Жах для ворогів несуть крила "Валькірій".