"Путін чекає зими" - Олена Кудренко

"Путін чекає зими" - Олена Кудренко

Ждун. Феєричний ждун століття.

Європа не була би Європою, якби не вміла себе забезпечувати. Скільки років було впевненості в російського люду, що Європа замерзне без російського газу - але наразі газові сховища Європи заповнені, а її уряди розвивають контакти з іншими виробниками. І скоріше за вього, якщо ця зима буде нелегкою - то лише ЦЯ зима, а не наступні.

Українцям вбивалося в голови, що вони не виживуть без сильних "братів". Як Симоньян в лютому казала: "ну это же Украіна, пф-ф-ф... Ну что там её брать-то? Дєлов-то..."

- як же ми можемо без російського газу? (з 1991-го)

- що ми можемо на дипломатичній арені? (Украіна - это гдє-то в рассії?)

- що там нашої армії, вона вся попиляна-продана?..

Коли все це вбивалося в голови і самих росіян - логічно, що у них сформувалися свої очікування. Ці ждуни від програша до програша чекають, що ось тепер все буде так, як вони й очікували. І вони ще раз нападуть на Київ (ага). Ще раз втримають Бахмут. Ще раз відступлять - але це останній раз, бо ось зараз нарешті вони почнуть перемагати. І це було останнє "перегрупування".

Що дасть ця зима Путіну?

Європейці не замерзнуть.

Українці вже пережили пекло, холод після цього - горішки для такої стійкої нації.

На ЗСУ це не особливо вплине. Вони у себе вдома, як йшли вперед, так і продовжать.

Зрештою, вони обстрілювати нас почали повномасштабно саме зимою, коли ще сніг лежав. І в березні на сході він ще був. І ми вже воювали, і виживали, і терпіли. І гинули, так.

Але ця зима - вже не та зима. Ці зимові місяці - вже не той лютий.

Натомість як цю зиму переживуть самі росіяни?

- чмобики не одягнені як слід, не укомплектовані. Будуть гинути як мухи;

- російські жінки залишились без годувальників, яких забрала мобілізація. Російська зима їх не стосується, чи це буде легка прогулянка?

- санкції за зиму ніхто не зніме;

- величезна частина Росії досі не газифікована. А в лісі гілки на дрова збирати не можна. З роботи вилітають, бо підприємства зачиняються. Нерідко - містоутворюючі, і тоді без роботи сотні і тисячі.

То чого чекати? Кожна зима - це зима не лише для України. Не лише для Європи. Це і зима для сміття, яке залишилось від російської армії. Ночувати в окопах, під снігом, в кирзових чоботях та з трьохлітровими банками "щєй" - той собі квест.

Тут не чекати треба, тут треба виповзати геть. Розумію, що важко повзти з чужою пральною машиною на плечах, але ж... Свого часу з Берліну теж тягнули чужі награбовані речі не на Мерседесах, чи не так?

А чекати вміють китайці. Принаймні там розуміють гарантований результат свого очікування.