"ПУТІН МОБІЛІЗУЄ МОСКВУ?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ПУТІН МОБІЛІЗУЄ МОСКВУ?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Цікаві штуки відбуваються навколо операції ЗСУ в Курській області. Перше що ми бачимо – Москва ніяк не може зібрати там бодай якісь серйозні сили. Так, з фронту на Донбасі знімають якісь підрозділи – трохи там, трохи тут. Але очевидно, таке перекидання суттєво не міняє ситуацію ані на Донбасі, ані в Курській області. 

Доходить до анекдотів. Британці, посилаючись на свою розвідку, повідомляють що проти ЗСУ в Курській області виставили «космічну піхоту», тобто мотострілковий полк сформований зі… службовців повітряно-космічних сил. Ну тобто, операторів РЛС, механіків з обслуговування літаків та логістів зі складів, поставили в стрій і відправили в бій як звичайну піхоту. Для довідки такі самі «авіапольові дивізії» існували в складі гітлерівського Вермахту, їх сформували коли аж надто кисло стало зі звичайною піхотою. 

На додачу до цих новин. За даними інтернет-видання «Meduza» у Кремлі почали обговорювати можливість нової мобілізації, але категорично проти виступили міністри уряду і наближені до Кремля олігархи. Причина – мобілізації виб’є з економіки останні трудові ресурси. Справа в тому, що військкомати у першу чергу почнуть хапати людей з виробництв, одних мобілізують, інші втечуть за кордон, або уїдуть на північ. А від цього постраждають власники підприємств – тобто олігархи і їхні «партнери» з ФСБ, МВД і подібних відомств.

Тут треба розуміти таку деталь. Великі розміри Росії, це не перевага, це прокляття Росії. Наприклад, аби тримати купи російські регіони, Москва мусить утримувати астрономічні прикордонні війська ФСБ, тримати на Далекому Сході військові гарнізони і мати чималу кількість працівників МВД і ФСБ. Те саме з економікою. Росія приречена мати величезну кількість підприємств просто для обслуговування країни всередині себе. Без цього - не виживе. Тобто маючи справді нереальне населення, Росія не може мобілізувати людей більше певного рівня – посиплеться економіка країни. А вона й так перебуває під «смішними» санкціями. Така ситуація в Росії була ще від часів царя Петра І, від тих часів мало що змінилося. І треба додати, що ресурсів у Росії зараз не як у сталінського СРСР. По-перше, Росія нині воює сама, без всього іншого СРСР, по-друге, Росія пережила потужну демографічну кризу і зменшення населення. 

«Meduza» повідомляє, що наразі в російському уряді прийняте рішення кидати на фронт строковиків і все що можна безболісно зняти з інших ділянок фронту та наскребти в інших родах військ – ту саму «космічну піхоту». 

До речі, «Блумберг» повідомив, що у Пентагоні також вважають що Росія не має сил для подальшого просування углиб України. 

Якщо все це правда, то виглядає так, що ми нарешті намацали «смерть Кощеєву» і найближчим часом маємо нагоду стабілізувати фронт, бо Москві стане просто нічим наступати. А там – хто його зна? Україна протягом цієї війни вже показували що вона вміє успішно проривати ворожу оборону і звільняти області. 

Думаю, саме цю тезу нам зараз почнуть згодовувати ЗЕ-пропагандисти, через свої ТГ-смітники і спільноту ЗЕботви (сайт «Карточний офіс» оно заявив, що до Нового року уб’ють Путіна). Чи правда все це? І так, і ні. 

Дії російського керівництва дають підстави припустити, що у Москви справді дуже кепсько з людським ресурсом. Якщо все залишиться як є, то для нас це шанс. Але. Росія може почати мобілізацію. Проте...

Наразі якщо брати в кількості загиблих на 10 тис. чоловіків працездатного віку, то виявляється що найменші втрати від війни в Росії несуть Москва (2), Санкт-Петербург (5), Московська область (6), Чечня, Інгушетія, Кабардіно-Балкарія та Тульська область (по 7). Для порівняння у Тиві 67, а в Краснодарському краї 55. Тобто останній резерв Путіна це Московська і Ленінградська області, разом з Москвою та Петербургом. 

Чи зважиться Путін призивати Москву? Не знаю. Але щойно Путін поїхав у Чечню до Кадирова. Явно просити військо для Курщини. Як думаєте, що йому дасть Кадиров?

Так що - Москва.