"Путін на крейсері - символ агресії" - Віталій Портников

"Путін на крейсері - символ агресії" - Віталій Портников

Володимир Путін, який з палуби ракетного крейсера "Дмитро Устинов" спостерігає за спільними навчаннями Північного і Чорноморського флотів в Чорному морі - це, звичайно ж, символ.

Символ у самій назві корабля. Маршал Дмитро Устинов, член політбюро ЦК КПРС і міністр оборони СРСР, був одним з політиків, які три десятиліття тому приймали рішення про вторгнення радянських військ до Афганістану. Саме тоді геронтократичне радянське керівництво остаточно повернулося на шлях війни і агресії, протиставило свою старезну мерзенну імперію цивілізованому світу.

Символ - в самих навчаннях на Чорному морі. Це заявка на перетворення Чорного моря на море агресії. Власне, Росія вже не раз доводила, що готова до війни в Чорному морі - і під час нападу на Грузію, і під час нападу на Україну. І, поза всяким сумнівом, буде готова воювати на Чорному морі і далі. Всі ці ракети вона запускає біля берегів Грузії і України аж ніяк не просто так.

 Символ - в навчаннях біля берегів Криму. Путін не збирається і чути про можливість повернення контролю над півостровом, про припинення конфлікту з Україною, якими б не були ілюзії української влади і її прихильників. Саме тому наша країна останнім часом так схожа на співтовариство самогубців: війна весь час на нашому порозі, а ми відчайдушно не хочемо її помічати, приводимо до влади небезпечних дилетантів і віримо, що варто захотіти перестати стріляти - як всі ці "Маршали Устинови", ракети "Калібр" і "Кинджали", Путіни і Шойгу просто кудись зникнуть.

ПОРТНИКОВ ВІТАЛІЙ