"Путін ставить на Трампа і втягує Зеленського в скандал. Чи виграє Байден?" - Віктор Бобиренко

"Путін ставить на Трампа і втягує Зеленського в скандал. Чи виграє Байден?" - Віктор Бобиренко

Якось не дуже багато переполоху викликав другий підхід Андрія Деркача і Костянтина Кулика до штанги під назвою «Скандал Порошенко – Бурісма - Байден».
Люди, втомлені вірусом, спекою і своїми проблемами в основному забили на цю новину.
Але скандал наявний і точно матиме продовження. Так само як точно і те, що він закінчиться після виборів президента США.
Фігурант скандалу Петро Порошенко взагалі відкидає саму можливість проведення таких перемовин з Байденом.
На користь того, що перемовини були свідчить лише те, що наявний аудіоряд дуже слабенький з точки зору «пошуку зради». Якби голоси імітував якийсь умовний Максим Галкін – то ми б почули в інструкціях від «Байдена» «Порошенку» як розпинати хлопчиків в трусиках і куди точно нести гроші. А «Порошенко» відповідав-би «Яволь, гер коменданте».
Тобто це або нарізка з самими «жирними» і змонтованими кусками, або таки ФСБ Росії почало працювати більш віртуозно. І значить основна потрібна аудиторія – не народ. Вірніше – не український народ.
Ясно одне – основна мішень у скандалі не Порошенко, а Байден.
Але, не все так просто і у кожного фігуранта свої цілі.
Деркач явно вв’язався у велику гру на боці республіканців. У разі перемоги Трампа він може стати істотним вигодонабувачем. І іміджево, і по впливам.
Але ж Деркач – випускник школи КГБ 93-го року, коли Україна вже була незалежною.
А активна розконсервація «старого» і впливового агента – очікуваний метод у великій грі.
Костянтин Кулик – за яким стирчать з усієї сили вуха (чи борода) Ігоря Валерійовича Коломойського відробляє своє майбутнє призначення десь в Офіс Генпрокурора на дуже впливову посаду, де можна буде кошмарити ненависних ІВК людей.
Інтерес Коломойського зараз очевидний: чим гірше для України – тим краще. Ідеальний варіант: втрата керованості і дефолт.
Очевидно, що інтереси Ігоря Валерійовича та Володимира Володимировича співпадають. Ситуативно. Воно ж звичайно, здається що це союз галантерейника і кардинала. Але є як є.
Тут, як завжди, коли збираються Кулик і Деркач – знаходиться третій – біглий депутат Онищенко. Який (я помітив) завжди з’являється в якихось інтерв’ю водночас з Деркачем. Що ж – закон жанру.
Це потрібно для підсилення інформаційної кампанії і у політтехнологів зветься – інформаційна хвиля.
Для чого все це?
Ну, для Коломойського ясно. Щоб усе сипалося + кніксен в бік Порошенка.
Для Кремля – показати керованість і несуб’єктність України самим її громадянам. Бонусом – удар по залишкам іміджу Порошенка.
Щоб нам стало бридко. І ми розвірені – не стали б вписуватися за цю країну у час великого шухеру, який нам готує ВВП.
Ще – втягти в скандал як можна більше політичних сил в Україні. Бажано – самого Зеленського. В обмін на обіцянки чи просто в темну.
Але головне – виплигнути з українського рівня на американський. Якщо в перший голосний скандал у Штатах Зеленський замазав Трампа, то конче потрібно, щоб тепер він вимазав Байдена.
Це може дещо вирівняти ситуацію у час втрати Трампом своїх позицій. По Трампу бахнуло і Зеленським і Коронавірусом. По Байдену – має бахнути цим скандалом.
Саме тому, думаю, в плівках немає розіпнених хлопчиків чи якоїсь явної нісенітниці. А так, трошки фактів і багато припущень рівня «як ми вже говорили».
Саму прес-конференцію Деркача – Кулика ледь змусив себе додивитися.
Як актори вони вели себе вимушено і скучно.
Навіть Володимир Олександрович Зеленський має вигукнути «Не вірю» і не вв’язуватися не в свою гру. Не клювати на наживку Путіна.
Усі документи, які там представлені (крім плівок) можна зробити у мене в скромному офісі.
А найцікавішим у самій інформаційній акції є те, що тепер у фігуранти справи підключили екс-прокурора Рябошапку, на якого тепер навалили усіх дохлих котів. Що це він розвалив справу. А задум був взяти Злочевського на ще більшому хабарі. Не у 6 мільйонів, як недавно, а у п’ятдесят.
Адже ж, за логікою Деркача – соросята топлять за Байдена. Плюс їм дали заробити. От вони всю справу і спустили на тормозах.
Резюме: люди в Україні наскільки розувірилися у владі, що хто вірив Порошенка – віритимуть далі, хто ненавидів – утвердяться у своєму. Хто вірить у змову Сороса проти України – киватимуть далі. Хто знає, який виш закінчив Деркач і кому служить Кулик – ще більше впевняться, що ФСБ і вуха Коломойського кругом.
Так-що для України нічого не зміниться.
Якщо Зеленського не втягнуть у скандал. Бо тоді багато чого зміниться і для Трампа і Байдена, і нас.
Хай краще Бубочка пересидить до осені в Омані. Так спокійніше.
Да, а вибори виграє старина Байден.

Віктор Бобиренко