"ПУТІН ВТОРГНЕТЬСЯ ДО ПОЛЬЩІ?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ПУТІН ВТОРГНЕТЬСЯ ДО ПОЛЬЩІ?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Пресою поширена інформація, що Росія по закритих каналах передала Польщі сигнал, що вона готова нанести превентивний удар по польських містах в разі продовження «антиросійської підтримки України» зброєю НАТО, а також просування ініціативи введення до України польських миротворців. Це, звісно, чутки. А от не чутки. Над посольством Росії у Варшаві стоїть дим – там палять секретні документи. Тобто посольство сидить на валізах готове до виїзду в Росію. По факту – це війна. Що це все означає?

Це продовження Путіним тої самої стратегії вдавання з себе гопника, який в оточенні парубків-боксерів заходиться битися в істериці і волати: «Я психічний! Я за себе не відповідаю!». Попередніми серіями цієї істерики були спершу підрив боєприпасів біля першого блоку Запорізької АЕС та знеструмлення Чорнобильської АЕС. Потім – розбомблений Драмтеатр у Маріуполі. Путін чітко показував світу – він готовий підірвати ядерний реактор (дві АЕС) і перед людськими жертвами він не зупиниться – убиватиме сотнями тисяч. Це типова тактика Сталіна, який потопивши у крові Берлін у 1945 р. чітко дав сигнал всьому західному світові – він готовий іти далі і втрати його не зупинять. Зупинила його демонстрація американцями ядерної бомби, тут стало очевидно, що з ТАКИМИ втратами можна залишитися взагалі без живої сили.

Але світ чудово знає різницю між паталогічним бузувіром Сталіним і миршавим екс-керівником «Дому дружби НДР-СРСР» у Дрездені (цим практично обмежувалася «шпигунська» кар’єра Путіна в КДБ). На цей блеф Захід не купився. А сам Путін не наважується підірвати ядерний боєприпас. Тип який зі своїми міністрами спілкується на відстані бо боїться коронавірусу, у ядерному пеклі сам себе не підсмажить.

Тому Путін вдався до іншого шантажу – погрожує влаштувати ракетні обстріли по містах Польщі. Як варіант – ще й вторгнення з території Білорусі влаштувати. Логіка проста. Так, Україну військовою загрозою налякати не вдалося, і зламати масованим наступом – також. Але Україна воювала 8 років і 5 з них стараннями президента Порошенка вона активно розбудовувала збройні сили. Бо очевидно, армія яка зараз зупиняє Москву – це армія Порошенка.

Але Польща не воювала з часів Другої Світової війни. Польща – країна ЄС і НАТО. Для Москви поляки це ті самі «жирні розбещені європейці», які мусять панічно боятися воєнної загрози. Одна справа допомагати Україні. Інша – ховати власних загиблих. Паралельно загроза Польщі, це й загроза Україні. У Польщі – сотні тисяч українців-біженців.

Те, що Путін вдався до такого рівня шантажу, говорить про одне. В Москві усвідомили, що війну в Україні їм не виграти. Новини з Варшави дивним чином збіглися з повідомленням CNN, що за оцінкою Пентагону українці цілковито можуть повернути території захоплені російськими окупантами. Сто раз уже писав. Зупинити ворога. Виснажити ворога. Завдати сильного удару ворогові. Прогнати ворога. Примусити ворога до миру на своїх умовах. Цю стратегію знали ще в Давньому Римі. Нічого нового.

Це означає, що Росія не просто програє в Україні і буде виштовхана геть. Це означає. Що й Крим з Донбасом Україна поверне назад. Далі – можливо багато варіантів розвитку. Але єдиний варіант за якого все це може зірватися – якщо перерізати шлях забезпечення України Заходом. Через Польщу. Саме ці шляхи має обрубати наступ армії Лукашенка, в проекті. В реальності ж схоже в Москві збагнули, що після перших поразок в Україні білоруси почнуть масово здаватися у полон… А потім повернуться до дому – зносити Лукашенка.

От тому – шантаж Польщі. Москва запитує поляків – ви готові класти життя своїх громадян задля допомоги Україні?

Доречне питання, а що робитиме Москва, коли Варшава пошле її у слід за їхнім воєнним кораблем? Нападе? А на килимові бомбардування Москви авіацією НАТО нарватися – не хо-хо? Взагалі-то, НАТО попереджало Україну про війну, а не навпаки. Плани на такий випадок НАТО точно має.