"РІК ВАЖКОЇ ОБОРОНИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"РІК ВАЖКОЇ ОБОРОНИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Озираюся назад у рік 2020-й. І відчуваю саму лише глибоку гнітючу втому. Рік був неймовірно важкий.
Ні, він не був страшний – після 2014 і 2015 рр. налякати мене можна буде хіба що повноцінною війною зразка Другої Світової. Дякувати Богу, це нереально. А до всього іншого ми готові. Рік був важкий. Він був важкий, як бува важкою виснажлива і невдячна робота з абсолютно непевним результатом.
Весь рік ми відбивалися. Наших лідерів намагалися залякати і посадити. Причепилися навіть до картин Порошенка – куди вже далі?
Нам обіцяли, що от, скоро, нас не буде, наші лідери нас покинуть, ми виявимося нікому не потрібні, що ми – минуле. Під кінець – заскавулили що Порошенко мусить піти, аби… звісно, аби їм не заважати. Хіба могло бути інакше?
Та ми – не слухали і не вірили. Ми звикли ходити на протести, незважаючи на пандемію. Ми пакували харчові набори на офісі «Європейської Солідарності». Ми працювали агітаторами під час передвиборчої кампанії і наглядачами на виборах. Ми витягували назовні все, що влада коміків силилася приховати – і робили це загальновідомим. Як з «вагнерівцями». Кожен по перепосту, і..
Ми… Ми відчували плече товариша. Ми не кидали своїх. Ми відкривали нових і нових своїх. І ми багато досягли.
Ми втримали свої позиції. І навіть відбороли частину позицій попередніх. У Порошенко і у «ЄвроСолідарності» росте рейтинг. «ЄвроСолідарність» уникла того, що завжди було прокляттям демократичного табору – в ній не виникла жодна тушка. Хоча – повірте, депутатам ЄС роблять ду-у-уже привабливі пропозиції. Регулярно.
Ми показали класний результат на місцевих виборах. Ми перемогли у столиці. Депутатами стали Сашко Погребиський, Сергій Таран, Валера Прозапас, Сашко Дедюхін, Олена Ярошенко. И не тільки.
Це було неймовірно важко. Але ми вистояли. І досягли.
Я не буду нікого обнадіювати марно – наступний рік буде дуже непростим. Проте я вірю – ми вистоїмо. Вистоїмо – і просунемося набагато дальше.
Вистояли зараз – вистоїмо далі.
З Новим роком, френди і фоловери. З Новим роком, читачі. У нас попереду важкий шлях. Але.
Чим тяжчий шлях – тим більш солодка перемога. Успіхів всім нам у Новому році!