"Різдво небезпечне, бо народжене Немовля викриває всяку неправду" - Олександр Дедюхін

"Різдво небезпечне, бо народжене Немовля викриває всяку неправду" - Олександр Дедюхін

Якісь нехрість у костюмі чорта (хіба що без рогів) сів під різдвяну ялинку у свят-вечір та казав щось про безпечне святкування Різдва. І це наштовхнуло мене на ось такі думки.
Різдво насправді — це дуже небезпечне свято.
Ісус Христос — це Слово Боже, «що гостріше від усякого меча обосічного» (Євр. 4.12), і як тільки Він народився, одразу «цар Ірод, стривожився, і ввесь Єрусалим з ним» (Мф. 2.3). Чому стривожився Ірод? А тому, що народився Справжній Цар, перед владою Якого не встоїть ніяка потвора.
Різдво небезпечне, бо народжене Немовля викриває всяку неправду. В цьому і є Суд Божій, бо «Дитя народилося нам, Син, і дано Його нам» (Іс. 9.5). На цьому Суді не встоять ніякі навіяні чорти, ніякі канали г+г, бо все це попіл і морок, котрі розвіюються з приходом небезпечного для них, але так бажаного для нас світла.
Різдво Христа небезпечне, бо Царство Небесне вже близько, а для цього Царства немає компромісів, і ніщо нечисте туди не входить. Це знають чорти і намагаються нас переконати, що Різдво потрібно святкувати безпечно для них (щоб вони під цим не мали на увазі).
Ми святкуємо Різдво безпечно, дотримуючись заходів епідеміологічної безпеки, навіть колядували у цьому році онлайн. Але від цього Різдво нашого Бога не стає менш небезпечним для тих, хто намагається через телевізор — вікно сатани — навʼязати нову релігію шлунка під гаслом «какая разніца».
Знаєте, справжні християни взагалі люди небезпечні, тому вони так і люблять святкувати це небезпечне свято — Різдво Ісуса Христа, і хай чорти тремтять та бояться, бо Христос Народився! І це чудово. Небезпечніше Різдва може бути лише Пасха, але про неї ми колись пізніше поговоримо.