Рабінович подав до Конституційного Суду на Разумкова, бо йому не дають розмовляти "на руском язикє"

Рабінович подав до Конституційного Суду на Разумкова, бо йому не дають розмовляти "на руском язикє"

Співголова фракції "ОПЗЖ" Вадим Рабінович подав до Конституційного Суду на голову Парламенту Дмитра Разумкова, бо йому, начебто, не дають висловлювати думку російською мовою.

Про це Рабінович заявив під час засідання комітету Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій.

На засідання комітету нардеп почав говорити російською мовою. Глава комітету Дмитро Лубінець зробив йому зауваження та нагадав про регламент, де передбачено, що мовою роботи органів Ради, зокрема комітетів, є українська. На що Рабінович йому відповів:

"Я вже подав до Конституційного Суду на главу парламенту, а тепер і на вас обов'язково подам. 10 пункт Конституції гарантує всім рівні мовні права. Робочою мовою ради є українська мова. Я не заважаю вам нею спілкуватись. Коли я виступаю від імені фракції, погоджую текст з фракцією і читаю це українською. Але висловлювати думку мені легше російською мовою. Ви хочете мене позбавити права висловлювати свою думку? Зустрінемось у Конституційному Суді".

Нагадаємо, що у ст. 2 пункт 3 регламенту ВР йдеться про те, що мовою роботи Верховної Ради, її органів (зокрема, комітетів) та посадових осіб є державна мова.