Радіаційний фон Києва знаходиться у межах норми

Радіаційний фон Києва знаходиться у межах норми

У Київській міській державній адміністрації запевняють, що після займання трави та очерету поблизу Чорнобильської АЕС, радіаційний фон Києва перебуває у межах норми.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби КМДА.

У зв’язку із займанням сухої трави, яке відбулось на території комплексу лісового господарства «Чорнобильська пуща» (с. Ковшилівка та смт Поліське в заплаві річки Уж), Київська санітарно-епідеміологічна служба максимально сконцентрувала увагу на моніторингу стану атмосферного повітря.

Слід зазначити, що Головне управління Держсанепідслужби у м. Києві та Державна установа «Київський міський лабораторний центр Держсанепідслужби України» наразі ретельно відстежують концентрацію основних шкідливих речовин, які утворюються при горінні (азоту діоксид, вуглецю оксид, ангідрид сірчистий) в 10-ти мобільних точках міста (Подільський, Оболонський, Святошинський, Деснянський райони).

Тож максимальні приземні концентрації шкідливих речовин в точках дослідження не перевищують норми і є граничнодопустимими, а радіаційний фон у межах норми (12-14 мікрорентген на годину).

Фахівці Держсанепідслужби надалі проводитимуть регулярний моніторинг наслідків займання в «Чорнобильській пущі» та звітуватимуть перед мешканцями столиці про екологічний стан навколишнього середовища.