Ракетний удар по Одесі: російські пропагандисти поширюють фейки

Ракетний удар по Одесі: російські пропагандисти поширюють фейки

Під час кожного ракетного удару по містах України росіяни використовують певний пакет заготовлених методичок на випадок провальності цих ударів. Набір наративів у цих методичках цілком стандартний і особливо не рясніє якоюсь оригінальністю.

Найчастіше вони говорять про поразку важливих об’єктів прийняття рішень, складів зі зброєю або технікою, баз з іноземними найманцями тощо. Але як тільки з’ясовується, що вражені були цивільні об’єкти, житловий будинок, школа чи супермаркет, то одразу включається наратив — це не ми, це ракети української ППО падають.

У ніч на 14 серпня по Одесі було запущено російськими окупантами 8 КРМБ «Калібр» та 15 дронів-камікадзе Shahed-136. Всі цілі були збиті, низка з яких над самим містом. Це пов’язано з тим, що вони цілили безпосередньо по міських кварталах. Зрозуміло, було пошкоджено цивільні об’єкти.

Зрозуміло, що російські пропагандисти використали свій наратив — це українські ракети ППО падали на будинки одеситів. Насправді ні. І для розбору цього фейку я візьму відео, опубліковане на токсичному каналі окупантів про Одесу — Типичная Одесса.

Якщо хтось не знає, то його адміністрування ведеться з росії, а всі відео та фото вони отримують від своїх агентів в Одесі і не тільки агентів, а й корисних ідіотів. У свою чергу, відео, на якому ТО заявляє про падіння ракети ППО, яскраво демонструє роботу методички “це не ми, це вони!”

На відео знято роботу нашої ППО, яка збиває російську ракету. Але ТО пише навпаки, що це нібито падіння ракети ППО. Але розберемо кожен кадр покроково.

На скрині №1 я відзначив траєкторію вильоту ЗУР ППО, у напрямку до цілі, якою згодом виявиться КРМБ «Калібр».

На скрині №2 відбито момент детонації бойової частини ЗУР, у складі якої знаходяться вражаючі елементи, мета яких — пошкодження ракети, що перехоплюється.

Там же ми бачимо інверсійний слід ракети, що летить, за своєю траєкторією. Тобто викид елементів у напрямку КРМБ.

На скрині №3 відображено те, як елементи, що вражають, пошкодили ракету і вона стала пікірувати по спіралеподібній траєкторії, що говорить про пошкодження двигуна.

У свою чергу практично всі російські майданчики стверджують, що це падіння ЗУР ППО.

Що тут скажемо – ідіотизм не проп’єш! Хоча для поширення настільки токсичної та нікчемної пропаганди розсудливі люди не підходять, а тому — все норм, дятли на своїх місцях.

Окремо хочу зазначити, що збиття ракети — це не її зникнення у просторі та часі. Її частини падають на землю і так само спричиняють руйнування, призводять до пожеж, а вибухонебезпечні елементи детонують. Цим, а також близькістю панікерів, користуються пропагандони у своїх маніпуляціях.

Не дозволяйте російським пропагандистам маніпулювати своєю думкою, зберігайте критичне мислення. Якщо ж цей заклик безглуздий, то й медицина тут безсила, адже ви тоді клінічний корисний ідіот.

Що ж до адмінів ТО. Всьому свій час. Усьому. Час та місце.