"Расчлененка" - Елена Кудренко

"Расчлененка" - Елена Кудренко

Як сказали турки - на Росії 25 млн мусульман. Розчленуємо її зсередини!

Гаразд, я як сторонній спостерігач, лише передаю те, що сказали в Туреччині. Але поміркувати цікаво.

У 2002 році мусульман на Росії налічували 14,5 млн, а до 2019-го року - вже понад 20 млн осіб. Щось мені підказує, що іслам і російські "скрєпи" - це все-таки не дуже сумісні речі, і у мусульман деякі переконання набагато сильніше, ніж відчайдушно пропаговані російськими федеральними каналами "цінності". До того ж, "цінності" не надто приживаються в головах самих росіян - які перетворюють 9 травня в наругу над пам'яттю, а своїх дітей обманюють з найперших років. Адже чому виявився російський солдат в Афганістані, Сирії або на українському Донбасі - вони пояснюють захистом Батьківщини на далеких рубежах. І нікого не вчать ставити запитання.

Виявися б українець зараз в Сирії на боці Асада - я б закономірно запитала, а що він там робить, якщо він не найманець і не на комерційних умовах там воює? Тобто не представляє собою офіційні ВСУ. Але ось турки зрізають такі нашивки зараз в Сирії і всьому світу показують, що ті, хто хотів там сховатися - насправді в хованки грати не вміють зовсім. Та й грають ось так, ганебно, від боягузтва або від слабкості. У першому випадку тому, що ще ні з однією сильною армією відкрито не воювали, і тим більше не перемагали. У другому випадку - це гібридне "нас там немає" однозначно дешевше. Але тоді де ж ваша хвалена міць і непомірні багатства? Ми тоді логічно робимо висновок, що і міць, і велич - дуті.

Так ось, про мусульман. Як і за рахунок чого їх можна схилити до "російських цінностей"?

- казками про "найсильнішу країну світу", яка "суперник США"? Ну, до суперника дорости ще треба, і закрити кордони, тому що біжать чоловічки на ПМЖ в США. біжать;
- спільна історія? Царі, імперії, лапті, матрьошки або "Іронія долі"? Я думаю, мусульманам це до лампочки;
- ага, Кадирова попросити? Ми тут в Україні якось не дуже віримо, що він - людина без політичних амбіцій, а вже якщо крісло під великим Пу похитнеться ...
- в православні церкви (з банкоматами при вході) ці люди не ходять, не хрестяться, проповіді попів-пропагандистів не слухають.
Згідно з Кораном, Бог простив Адаму і Єві "гріх", а значить люди не повинні "спокутувати свою провину", на чому стоять стовпи проповідей російських попів. Думаю, і рабів як таких в мусульманстві немає. Взагалі, це друга за чисельністю віруючих релігія, яка теж має право за захист, якщо вже на цьому наполягає сам "російський незрозумілий світ". І може бути, теоретично або гибридно, мусульмани мають право вибирати свою сторону в конфліктах, якщо питання постане ребром.

Ну а ми всі спостерігаємо. Цікаво ж.


Фото з Москви 2017.

Елена Кудренко