«РАШАҐЕЙТ: ДЕМОКРАТИ ЧИ РЕСПУБЛІКАНЦІ?» - Олег Пономар

«РАШАҐЕЙТ: ДЕМОКРАТИ ЧИ РЕСПУБЛІКАНЦІ?» - Олег Пономар

Я знаю, що писав про це вже мільйон разів, але…

Мені соромно та смішно, коли я вкотре зустрічаю в українських ЗМІ версію-кліше (трампівську маячню) про те, що розслідування Мюллера – це міжпартійні розбірки (демократів проти республіканців), або ж помста демократів, тощо.

Як так можна? Це ж усе є у відкритому доступі.

Отже, призначення Мюллера спецпрокурором почалося з того, що республіканець Трамп звільнив республіканця і голову ФБР Комі, який відмовився присягати на вірність президенту на шкоду закону.

Тому республіканець Розенстейн (заступник генпрокурора США) був змушеним почати розслідування Мюллера. Безпосередній начальник Розенстейна, генпрокурор Сешнс, підтримав це рішення, бо так вимагає закон. Сешнс – республіканець.

Мюллер, який веде розслідування #Рашаґейт, є республіканцем з кришталевою репутацією в обидвох партіях.

Також розслідування веде ФБР. Голова ФБР, якого Трамп назначив замість Комі, Рей – також республіканець, звичайно. До речі, Трамп уже є дуже незадоволеним Реєм, бо той став не на бік Трампа, а на бік закону.

Також розслідування Рашаґейт ведуть в Сенаті і в Палаті Конґресу в комітетах з питань розвідки.

Комітет розвідки Палати, який веде розслідування, очолює республіканець Нунес.

Комітет розвідки Сенату, що веде розслідування Рашаґейт, очолює сенатор Берр. З якої він партії? Правильно – теж республіканець.

І де ж у всій цій історії демократи? Я здогадуюся, чому українські ЗМІ тиражують цю маячню. Бо вони не можуть навіть уявити собі, аби однопартійці проводили таке розслідування. Адже ж в Україні можливою є лише міжпартійна помста, а в США працює система і працює закон. Незалежно від партійної належності чи чогось подібного.

Ніксон був республіканцем, Клінтон – демократом… Все це неважливо. Якщо є підозри про скоєний злочин чи невідповідний посаді вчинок (вчинки), то спрацьовує система.

Система, яку батьки-засновники США заклали заради Справедливості і тільки.

Олег Пономар