«РАШАҐЕЙТ: ГІСТЕРИКА ТРАМПА» - Олег Пономар

«РАШАҐЕЙТ: ГІСТЕРИКА ТРАМПА» - Олег Пономар

Трамп трохи пом'якшив квітневі санкції проти Московії. Ви всі знаєте моє ставлення до Трампа — повторювати немає змісту.

Водночас у нас останнім часом багато цікавих новин стосовно Рашаґейту.

Новим читачам розповім що таке угода зі спецпрокурором Мюллером. Це інформація, яку надає підозрюваний в обмін на зменшення покарання у суді.

Важливо розуміти, що угоду завжди скеровано про якогось іншого конкретного підозрюваного, а не абстрактно. І цим іншим підозрюваним може бути лише ще хтось важливіший, ніж той хто проти нього свідчить. Це має бути Big Fish. Отже.

• Роджер Стоун, друг Трампа протягом сорока років, радник передвиборчої кампанії, який знає всі брудні секрети, готується до арешту за його роль у виборах. Якщо потім Стоун піде на угоду, то вище нього лише Трамп.

• Пол Манафорт чекає на суд і на угоду проти Трампа не йде, бо має кошти на дорогих адвокатів. Та напередодні на угоди проти самого Манафорта пішов його колишній зять, і це є добрим рухом у потрібному напрямку.

• Майкл Коен, особистий консільєрі Трампа. Наразі на угоду проти Трампа не йде, але шанси на це ростуть, бо проти самого Коена пішов на угоду його багаторічний бізнес-партнер на прізвисько "король таксі" (бізнес таксі-ліцензій).

• Род Розенстайн і Трамп. Як результат вищезгаданого, у Трампа зараз гістерика. Трамп вибив зі заступника генерального прокурора, Рода Розенстайна, його згоду на розслідування проти самого розслідування і думає, що це є його перемогою. Про що мова?

Ще у 2016 році ФБР отримало інформацію, що команда Трампа має намір скористатися допомогою Московії (і не тільки) на виборах. ФБР почало своє розслідування і заслало свого агента до штабу Трампа. Тепер Трамп кричить, що це незаконно. Розчарую Дональда та його надії — розслідування Розенстайна підтвердить, що все було законно і це саме те, що має робити ФБР згідно з законом — захищати демократію і закони США від зазіхань ззовні.

Олег Пономар