"РАШАҐЕЙТ: ПАПАДОПУЛОС" - Олег Пономар

"РАШАҐЕЙТ: ПАПАДОПУЛОС" - Олег Пономар

Вчора відбувся суд над Пападопулосом, колишнім радником Трампа. Суддя оголосив вирок — 14 діб ув'язнення, рік ув'язнення умовно, 200 годин суспільних робіт та штраф $9,500 за брехню ФБР про зв'язки команди Трампа з московитами.

Це вже другий (після Ван дер Зваана, британського адвоката, зятя московського олігарха) реальний термін ув'язнення у Рашаґейт. Та справа не у формальності вироку. Справа в тому, що Пападопулос другим після Флінна (майже рік тому) пішов на угоду з Мюллером, і весь цей рік розповідав Мюллеру все, що він знав про змову Трампа і його команди з Московією, аби вкрасти президентські вибори.


Пападопулос у штабі Трампа відповідав за зв'язки з Московією, працював над організацією зустрічі Трамп-Путін, комунікував з грецькою агентурою Кремля, тощо. Крім того, Пападопулос виступатиме свідком на майбутніх процесах над московським Спрутом у США та над Трампом і його командою.

Формально з Пападопулоса й почався Рашаґейт. У травні 2016 він напідпитку розповів у барі послові Австралії у Великій Британії, що Московія зламала електронну пошту Гілларі Клінтон. Коли через два місяці листи з пошти оприлюднили, посол повідомив ФБР про свою розмову з Пападопулосом.

Хоча Пападопулос не належить до великих риб, які вже пішли на угоду з Мюллером, але Трамп вчора відреагував на цю подію твітом, чим сам підтвердив, що він слідкує за кожним кроком Мюллера і дуже нервується.

Також вчора Bloomberg (після Wall Street Journal) знову підтвердив мій інсайд від 22 серпня про те, що перемовини Манафорта з Мюллером щодо угоди зі слідством тривають. Йдеться і про термін ув'язнення за першим процесом і про другий процес.

Олег Пономар