«РАШАҐЕЙТ: В БІЙ ПІШЛИ ВАЖКОВАГОВИКИ» - Олег Пономар

«РАШАҐЕЙТ: В БІЙ ПІШЛИ ВАЖКОВАГОВИКИ» - Олег Пономар

Дуже багато подій відбувається довкола Рашаґейт...

Ключовою фігурою зараз є Майкл Коен, його справою займається прокуратура Нью-Йорка. Підтвердилось, що Коен записував розмови. Кажуть, що можливо існують записи його розмов з Дональдом Трампом. Пішов на співпрацю зі слідством адвокат двох "відомих" жінок, яким Коен платив за мовчанку про їхні "зв'язки" з Трампом перед виборами президента. Зараз головне питання усього Рашаґейту та всієї Америки — чи піде Коен на співпрацю зі слідством. Я вже писав, що Коен — це "фіксер" Трампа, "рішайло" усіх його найделікатніших особистих і бізнес-питань. Якщо він піде на співпрацю, то Трампові — гайки. Трамп боїться лише цього. І сьогодні вже заістерив у Твіттері стсовно можливої співпраці Коена.

А в мене питання: якщо ти ні в чому не винен, яка тобі різниця чи хто-небудь у світі піде на співпрацю зі слідством чи ні? Навіщо писати такі месиджі Коенові через Твіттер? Так діють лише боси Коза Ностри: Майкл — good boy, не вірю, що він зрадить.

Демократична партія США подала позов до суду на команду Трампа. Пам'ятаєте мій пост про Черчілля? Саме так і оформлено позов, як я писав місяць тому. Спрут (команда Трампа) у змові з московитами (через WikiLeaks) використав поцуплені документи для дискредитації Гілларі Клінтон. Що й допомогло Трампові стати президентом. Цей позов подано до суду, який як і справа Коена, не входить до розслідування Роберта Мюллера, і тому Трамп не зможе завадити жодному з них. Я про це писав у статті "10 кроків" нещодавно. Матеріали Мюллера опиняться в цих судах і Джина назад до пляшки не заштовхаєш.

Генеральний прокурор США, Джефф Сешанс, вже заявив, що піде у відставку, якщо Трамп звільнить його заступника, Рода Розенстайна. Чудовий знак, який робить звільнення Мюллера малоймовірним. Хоча Сешанс ще той жук, та він юрист, і на «титанік» пертися не хоче, бо бачить, що повторюється історія з Річардом Ніксоном.

Трамп найняв своїм правником Руді Джуліані. І той пообіцяв, що вестиме перемовини з Мюллером.

Починаються торги. Пішли важковаговики. Чудовий знак.

Олег Пономар