«РАШАҐЕЙТ: ВЕЛИКА П'ЯТНИЦЯ У США» - Олег Пономар

«РАШАҐЕЙТ: ВЕЛИКА П'ЯТНИЦЯ У США» - Олег Пономар

Суддя змінила запобіжний захід Полу Манафорту, колишньому голові передвиборчого штабу Дональда Трампа, з домашнього арешту на утримання під вартою (за спроби тиснути на свідків телефоном).

Сам суд над Манафортом відбудеться у вересні, там йому загрожує більше 300 років в'язниці (змова проти Америки, відмивання коштів, уникнення податків, незаконний лобізм, тощо), а й до вересня Манафорт перебуватиме за ґратами.

Якщо ж Манафорт піде на співпрацю зі слідством проти Трампа — а Манафорт товаришує з Трампом 30 років, живе в одному будинку з Трампом, та знає як голова його штабу всі його секрети — то є невеличкий шанс, що він ще за життя ненадовго вийде на волю.

Реакція Трампа: "ой, яка жорстока ухвала щодо Пола Манафорта, який представляв Рональда Рейґана, Бобах Доула та багатьох політичних діячів і компаній. Не знав, що Манафорт був очільником мафії… Дуже несправедливо!"

Джуліані, новий особистий адвокат Трампа, вчора знову заявив, що Трамп може помилувати Манафорта.


Я багато разів раніше писав, що це ніяк не врятує Манафорта, адже тоді Мюллер перенесе всі справи Манафорта до суду штатів Нью-Йорк та Вірґінія, а на суди штатів помилування президента не розповсюджується (лише на федеральні справи). Але!

Своєю заявою Джуліані сам притягнув увагу правоохоронних органів. Адже такий месидж людині у в'язниці (а він означав "мовчи там!") — це є перешкоджанням правосуддю.

Ну а Майкл Коен, особистий адвокат та консільєрі Трампа, є повністю готовим співпрацювати зі слідством проти Трампа, інакше йому теж світить багато років ув'язнення. Він повідомив друзів і родину, що піде на співпрацю з федеральними слідчими, аби полегшити тиск на себе та свою сім'ю. Крайній термін угоди зі слідством у його випадку — 25 червня.

Олег Пономар