"РАШАҐЕЙТ: ЗВОРОТНІЙ ВІДЛІК ТРАМПА" - Олег Пономар

"РАШАҐЕЙТ: ЗВОРОТНІЙ ВІДЛІК ТРАМПА" - Олег Пономар

Вчора Роберт Мюллер (ліворуч на фото) відправив до суду супровідні документи до засідання, яке 18 грудня має винести вирок Майклу Флінну, екс-раднику Трампа з національної безпеки.

Нагадаю, що Флінн був першим, хто пішов на угоду проти Трампа і визнав себе винним у наданні неправдивих свідчень ФБР (а перші отримують кращі умови). Так ось, тепер Мюллер не просить суд про реальний термін для Флінна. Що це означає?

Це означає, що Флінн за 19 зустрічей з Мюллером розповів абсолютно все, що знав (а знав він дуже багато, бо був у передвиборчій кампанії Трампа з 2015 року — неформально і формально) про Трампа і його змову проти Америки. Здав всі документи, докази та інших учасників цього брудного Спрута.

Нещодавно Трамп, після того, як його особистий адвокат Коен визнав себе винним у суді (він також пішов на угоду проти Трампа), у Твіттері закликав своїх посіпак мати "не тонку кишку" і не давати свідчень Мюллерові на Трампа (як це роблять справжні мафіозі — йти до в'язниці з гордістю). Тому вчорашнє судове мемо від Мюллера щодо Флінна — це меседж усім іншим спільникам Трампа — співпрацюйте чесно і повно, і я вас не обману.

Двоє посіпак Трампа цей меседж не почули.

Пол Манафорт продовжував брехати і вигороджувати Трампа, вже уклавши в угоду з Мюллером. Тому він отримає в березні дуже багато років ув'язнення і проведе за ґратами решту життя... І це теж буде меседжем для інших.

Ще один посіпака Трампа, його багаторічний друг і радник, Роджер Стоун (взаємодіяв з WikiLeaks та московськими гакерами під час кампанії) також меседж Мюллера не почув, і вчора заявив, що не свідчитиме в Конґресі і скористається П'ятою поправкою (правом не свідчити проти себе). Але всі у США знають, що П'ятою поправкою користуються головно лише ті, хто винен, непорядні громадяни, мафіозі, тощо.

І ще дві новини про Спрут за вчора:

Генеральні прокурори штату Меріленд та округу Колумбія мають намір через суд вимагати від компанії Trump Organization та кількох федеральних відомств документи, які стосуються бізнесу Трампа. Бо Трамп на посаді голови держави продовжує займатися бізнесом у міжнародних маштабах і, зокрема, здає іноземним урядам свої маєтки.

Демократ Адам Шифф (праворуч на фото), який в Палаті Представників США очолить Комітет з розвідки, і який вестиме розслідування всіх злочинів Трампа, не може дочекатися 3 січня і вже б'є копитом. Учора він заявив, що розслідуватиме, чому Трамп обіцяв Московії послабити санкції, а сам в цей час продовжував таємно працювати над проектом будівництва Trump Tower в Москві, і чи немає тут злочину? (звичайно, це сарказм від Шиффа і риторичне питання — адже Шифф є колишнім прокурором і він розбере всю злочинну діяльність Трампа просто на молекули.