"Рашистів на дно - 01.19.2023" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 01.19.2023" - Ростислав Павленко

Вироблення механізмів

Європейський Парламент ухвалив Доповідь щодо імплементації Спільної політики з безпеки й оборони у 2022 році, в якій, зокрема, міститься заклик до канцлера Німеччини Олафа Шольца надати Україні танки Leopard 2 для відбиття російської агресії.

Щоправда, німецька преса повідомляє, що Шольц у розмові з президентом США Джозефом Байденом виставив умову, щоб США також постачали танки Abrams.

Триває вже звичний в часи повномасштабного російського вторгнення процес: на кожному етапі надання Україні зброї спочатку звучить «ні», потім «тільки якщо», потім іипрацьовуєтьс механізм, потім зброя надається.

Танки, далекобійні ракети і літаки - предмет для подібних вправ зараз. За повідомленнями американських ЗМІ, США розглядають можливість надання Україні ракет GLSDB дальністю до 160 км, що подвоїть дальнобійність систем HIMARS і їхніх аналогів.

Кожна війна за незалежність бачила цей етап - коли отримання зброї від союзників займало час, зусилля і неймовірні прориви у виробленні механізмів для постачання такої зброї.

Дуже подібна ситуація на санкційному фронті: кумулятивний ефект ще не настав, але різні фактори продовжують розхитувати російську економіку.

1. Російські компанії перейшли у режим «виживання» на тлі війни в Україні.

Компанії, згідно такої стратегії виживання, не займаються розробкою нової продукції, не освоюють нові ринки та не інвестують у розвиток персоналу.  

2. Кількість закритих компаній у рфперевищила кількість відкритих на 38,1 тисяч, або 13,6% у 2022 році.

3. Нафтопереробні заводи готуються до скорочення виробництва щонайменш на 15% через європейське ембарго, яке набирає чинності в лютому.

4. В Казахстані зробили жорсткішими правила в‘їзду і перебування в країні - насамперед через наплив росіян з вересня минулого року.

5. В Єврокомісії розглядають створення «міжнародної прокуратури» для розслідування злочинів росії в Україні.

І далі буде...