"Рашистів на дно - 02.11.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 02.11.2022" - Ростислав Павленко

ЄС готовий постачати Києву електроенергію у разі її дефіциту внаслідок російського обстрілу, Єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон.

За її словами, енергомережа України, яку з'єднали у березні з мережею континентальної Європи, може передавати енергію у двох напрямках, тож якщо виникне її дефіцит, ЄС надасть Україні допомогу.

1. Судна продовжать виаозити продовольство з України під турецьким прапором, – заявив міністо оборони Туреччини Хулусі Акар.

Спроба російського зернового шантажу також провалилася.

2. Газпром повідомив підсумки за січень-жовтень 2022 року.

Видобуток скоротився на 18,6% порівняно з аналогічним періодом минулого року;

Попит на внутрішньому ринку знизився на 5,6%;

Експорт у дальнє зарубіжжя зменшився на 42,6%.

3. Уряд росії різко збільшив секретні витрати федерального бюджету, приховуючи в тіні сотні мільярдів рублів, що виділяються на війну, силові структури та фінансування окупованих областей України.

За підсумками січня-лютого Мінфін витратив за тіньовими статтями 3,1 трлн.руб.

У секретному режимі, без звіту щодо конкретних напрямків витрат, уряд витратив 15,1% бюджету.

Це рекордний рівень за всю сучасну історію країни, який перевищить початкову суму (3,7 трлн рублів).

4. Багаті на росії теж плачуть. Статки найбагатших бізнесменів росіїскоротилися на $83,4 млрд доларів з початку 2022 року.

5. Боргова кабала поглиблюється. З початку повномасштабної росіяни війни додатково прострочили більш, ніж 100 млрд рублів споживкредитів, незважаючи на кредитні канікули. Обсяг прострочених споживчих кредитів за 8 місяців 2022 виріс на 12%, до 986 млрд рублів.

Мірою того, як мобілізовані вертатимуться в трунах, сходити на війну ставатиме дедалі менш привабливою альтернативою боргам. Соціальна напруга на росії наростатиме.

І далі ж буде...