"Рашистів на дно - 02.12.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 02.12.2022" - Ростислав Павленко

У війнах, які росія програвала за останні століття, можна виокремити три сценарії.

Перший – виснаження на полі бою, але збереження можливості продовжити війну і вихід на мирний договір, який давав можливість або повторити спробу, або постійно нею погрожувати. Так було, наприклад, після Зимової («Фінської») чи І Чеченської війни.

Другий – тривале виснаження не лише (і навіть не стільки) армії, а всієї країни, початок дезінтеграції економіки і самої імперії. Такий сценарій потребував кількох вимотуючих років. Приклади - І Світова та Афганська війна.

Третій – серія поразок, які знаходять кульмінацію у рішучій, демонстративній поразці. Так було, наприклад, після взяття союзниками Малахова кургана під час Кримської війни чи Цусимської битви в ході війни Японської. Тоді і у владі, і суспільстві росії ширився настрій «Сила не взяла,» - і виникав потужний запит на мир, хай навіть невигідний.

У ході війни проти України рашисти вже зазнали кількох важких поразок: їх зупиняли, як на Донбасі; відганяли, як на Півночі; проривали і розсіювали, як на Харківщині; оточували, як у Лимані; розрізали і відтісняли, як на Херсонщині. Вони починають щось розуміти – але ще не достатньо.

А поки ЗСУ за підтримки всього народу готують рашистам нові приниження – сподіваємось, достатньої дошкульності для протверезіння, - санкції розхитують їхню основу, наближаючи контакт із дном.

1. За повідомленням Газпрому, світовий попит на російський газ за 11 місяців скоротився приблизно на 55 млрд. куб. м, із них 50 млрд куб м довелося на ЄС.

Холдинг за 11 місяців знизив експорт газу до «далекого зарубіжжя» на 44,5% і видобуток газу – на 19,4%.

2. Франція спільно з європейськими та українськими партнерами розпочала роботу над створенням спеціального трибуналу, який займеться розслідуванням злочинів росії під час війни проти України.

Напередодні з ідеєю створити спеціальний трибунал під егідою ООН виступила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн. Вона пообіцяла, що ЄС працюватиме спільно із Міжнародним кримінальним судом.

Міжнародний кримінальний суд Гааги розслідує військові злочини росії в Україні з початку березня.

Суд розглядає всі злочини, скоєні на території України з 21 листопада 2013 року.

При цьому високопосадовці в ЄС сумніваються, що їм вдасться отримати дозвіл на створення спецтрибуналу над росією через Раду безпеки ООН: москва передбачувано скористається своїм правом вето.

Однак ЄС розраховує зробити це через Генасамблею, де понад дві третини країн світу не підтримують дії росії.

3. Президент США Джо Байден звернувся до Конгресу по додаткові $37 мільярдів на допомогу Україні.

4. Реальні зарплати росіян падають шостий місяць поспіль.

5. На початок 2023 року в рф можуть збільшитись борги мешканців за житлово-комунальні послуги.

На тлі підвищення тарифів на послуги ЖКП експерти передбачили, що на початку 2023 заборгованість може перевищити трильйон рублів.

І далі ж буде...