"Рашистів на дно - 03.10.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 03.10.2022" - Ростислав Павленко

За інформацією агентства Bloomberg, США планують виділяти Україні $1,5 млрд щомісяця весь той час, що йтиме війна з путінською росією, і закликають своїх європейських союзників до виділення таких самих сум.

За даними КМУ, саме близько 3 млрд дол на місяць складає реальний дефіцит українського бюджету, що виник через повномасштабне російське вторгнення – і саме таку суму у 2022 році забезпечували і забезпечують союзники через різні механізми допомоги.

Це – на суто мирні потреби, не рахуючи військової допомоги, озброєнь, боєприпасів і навчання українських воїнів (ці витрати йдуть за іншими статтями – як ітиме і ленд-ліз, закон про який набув чинності з 1 жовтня і після визначення низки практичних питань запрацює на повну).

Така допомога союзників тим більше визначає потребу в ефективній пріоритизації бюджетних видатків - на оборону (включно з програмами озброєнь), на соціальну підтримку тих, хто її потребує (особливо постраждалих від війни), на освіту, медицину і культуру… бо спроби «крадівничити» не знайдуть розуміння ані в українських громадян, ані в партнерів.  

Такі пріоритети лише підвищать авторитет нашої країни і полегшать отримання допомоги і до Перемоги, і після неї, для творення нової, європейської України.

1. Перше постачання німецької системи ППО IRIS-T SLM в Україну відбудеться вже найближчим часом, — заявило міноборони Німеччини після того, як міністр оборони цієї країни Крістіне Ламбрехт відвідала Одесу і навіть отримала особистий досвід повітряної тривоги.

2. Данія, Норвегія та Німеччина оплатять виробництво гаубиць Zuzana-2 для ЗСУ. Раніше повідомлялось про готовність Франції передати Україні до 18 САУ 155 калібру Caesar, які перед тим планувалось надати Данії.

3. Польща звела «захисний бар’єр» - стіну - на кордоні з Білоруссю.

Споруда сягає близько 187 кілометрів завдовжки й 5,5 метра заввишки. Огородження зроблено зі сталевих панелей висотою 4,5 метра, нагорі додано колючий дріт.

4. Вселенський патріарх Варфоломій назвав війну росії проти України «диявольською», підтвердивши позицію, яку заявив з початку вторгнення і проголошував неодноразово – зокрема, заперечуючи спроби кіріла московського назвати цю війну «священною».

5. Верховний лама Калмикії Тело Тулку Рінпоче (Ердні Омбадиков) заявив, що правда у війні – на боці України, оскільки вона захищає свою землю.

При цьому він вважає, що лідери буддійських громад росії, які виступають на підтримку військової агресії, навряд чи так думають щиро, якщо є справжніми буддистами.

Це перший публічний виступ такого рівня лідера традиційної для росії конфесії, який засудив військову агресію.

І далі ж буде...