"Рашистів на дно - 04.02.2023" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 04.02.2023" - Ростислав Павленко

Генеральний прокурор США Меррік Гарленд заявив, що конфісковані кошти російського олігарха Малофєєва у розмірі 5,4 млн доларів підуть на допомогу Україні.

Ці кошти були конфісковані в США ще минулого року, а днями правомірність цього підтвердив суд.

Рішення про передачу конфіскованих коштів на відновлення України ухвалюється у США вперше - і це важливий прецедент і зразок на майбутнє.

Не менш важливо, щоб надходження коштів в Україну і їх використання відбулося абсолютно прозоро, зміцнюючи довіру Вільного Світу, а не ставлячи її під сумнів.

А поки такі механізми напрацьовують, існуючі санкції підточують російську економіку.

1. Мінфін росії повідомив про недоотримання 108 млрд руб нафтогазових доходів до бюджету рф у лютому цього року.

2. Розмір дисконту на російську нафту продовжує збільшуватися і вже перевищив 40%.

Тому похвальба рашистської пропаганди в стилі «нам Європа і нє нужна» явно розходиться з дійсністю.

3. У енергетичній сфері світ дедалі більше призвичаюється жити без росії. Принаймні раз на кілька днів з‘являється інформація про нафтові чи газові маршрути без рф.

Наприклад, Азербайджан та Румунія підписали річний контракт про експорт азербайджанського газу до Румунії з 1 квітня 2023 року по 1 квітня 2024 року.

4. Результати обвалу традиційних надходжень помітила навіть рашистська статистика: у російському бюджеті на початку 2023 року утворюється рекордна дірка.

За оперативними даними Мінфіну рф, станом на 1 лютого 2023 року видатки за січень 2023 склали 3.12 трлн руб (+70% рік до року).

Це вже другий місяць, коли різниця видатків і доходів б'є усі рекорди.

5. Мінфін рф також повідомив, що доходи від зовнішньоекономічної діяльності в січні обвалилися майже в 2.2 рази з 278 млрд руб у січні 2022 до 128 млрд руб у січні 2023, що призведе до падіння нафтогазових доходів на 50-55% у 2023 році.

Ефект санкцій наростає, тягнучи за собою провали в інших сферах.

І далі ж буде...