"Рашистів на дно - 04.09.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 04.09.2022" - Ростислав Павленко

Якщо жабу помістити у посудину з водою і швидко нагрівати воду – жаба вистрибне; якщо ж нагрівати воду повільно, жаба намагатиметься призвичаїтись, регулювати температуру тіла – а коли вода стане надто гарячою, вже не зможе вистрибнути, бо витратила сили.

Цей «синдром вареної жаби», який сформулював франко-швейцарський письменник і філософ Олів’є Клерк, чи не найточніше ілюструє стратегію Західного світу у протидії рашистській агресії. Санкції діють повільно, але невідворотно. Боєздатні (активні, молодші) рашисти гинуть.

На росії навіть почали щось підозрювати – лише 48% опитаних Левада-центром, і то в основному старших, непризовного віку,- підтримують війну (40% підтримують як альтернативу переговори). До них ще цілком не дійшло, що їм іще належить заплатити ціну розв’язаної росією війни. Їм ще належить перестати захоплюватися своєю воєнщиною, розхотіти воювати (не тільки особисто, але й як країна).

Це ще попереду. А поки температура підвищується. Агресор втрачає сили – аж поки не заклякне на дні.

Але Україна при цьому платить життями своїх людей. Тому всі сили мають спрямовуватись на якнайкраще забезпечення наших захисників, і якнайпереконливіше донесення до партнерів необхідності і способів додавати рашистам жару там, звідки вони вже не вискочать.  

1. Початок дії нафтового ембарго ЄС зменшить нафтогазові доходи рф щонайменше на 40% у 2023 році.

2. Siemens заявила про відсутність технічних причин зупинки "Північного потоку".

Брехню рашистів розкривають прилюдно – «розуміючим путіна» буде важко публічно його захищати. Адже це саме дії росії ведуть до зростання цін, а не якийсь «ефект санкцій».

3. Індія різко скоротила закупівлю російської нафти після візиту чиновників США.

За місяць потоки російської нафти до Індії впали на 40%: наприкінці липня це було 960 тисяч барелів на день, у середині серпня – 740 тисяч барелів, а останнього тижня – 570 тисяч.

Китай купував при цьому закуповував 810 тисяч барелів на день – теж на 35% менше, ніж на початку червня.

Чи солідарність з Україною, чи свій власний інтерес штовхатимуть геть від москви партнерів, на яких вона сподівається у протистоянні Заходу. «Євразійська геополітика» існує лише у хворобливій уяві дугіних і інших мракобісів.

4. Обсяги валюти на рахунках росіян з лютого скоротилися на понад 20% - до $73,7 млрд.

Відомий пострадянський жарт про те, що «здати долари» - це третя, найглибша стадія зубожіння, в умовах росії стає зовсім не жартом.

5. Країни Європейського Союзу, що межують з росією, обговорюють спільне рішення для обмеження поїздок російських туристів через їхню територію до інших держав ЄС.

Завіса опускається.

І далі ж буде...