"Рашистів на дно - 07.11.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 07.11.2022" - Ростислав Павленко

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила що, наступного тижня буде представлений пакет фінансової допомоги Україні на 2023 рік. Загальна сума допомоги становитиме 18 млрд євро.

Як раніше повідомлялося, співставну суму планують виділити США. Разом ця допомога покликана забезпечити основні потреби України у наступному році, і ляжуть в основу дохідної частини бюджету.

Завданням України буде відтак спрямувати кожну зібрану гривню на потреби оборони, і зокрема відродження воєнного виробництва. Чим швидше досягнемо цього – тим швидше росіяни опиняться на дні.

1. Угорщина слідом за Румунією заперечила територіальні претензії до України. Світ, у якому живуть путін із поплічниками, і в якому всі так і прагнуть відрізати шматочок від сусуіда – далекий від реалій.

Рашисти всіх судять по собі – і тому прорахувались. І найкращою гарантією їхньої поразки, сили і авторитету України є і будуть Збройні Сили України і вступ до НАТО.

2. Уряд росії змушений задіювати стратегічні резерви. Крім спустошення накопичувальних фондів, до бюджету перекинули півтрильйона рублів із «газпрому».

Це дозволяє покрити основні поточні видатки – але повторити цю процедуру не вдасться. Із червня рашисти витрачають більше, ніж збирають у вигляді податків.

За червень-вересень дефіцит бюджету, за даними мінфіну (дуже оптимістичними для рф), становив 1,5 трильйона рублів - і весь профіцит, накопичений у перші місяці року, розтанув.

Реальний дефіцит у 2023 році може становити 4-4,5 трлн рублів, і газових доходів, щоб його покривати, наступного року вже не буде.

Перекривши постачання європейським країнам, «газпром» втратив дві третини експорту та третину видобутку газу станом на жовтень.

3. Литовські прикордонники не пропустили потяги із російською військовою символікою на вагонах.

П'ять вагонів відчепили і повернули до Калінінградської області.

4. Індекс підприємницької впевненості росстату у жовтні впав до найнижчих показників: у видобутку – до мінус 2,3% (найгірше значення з квітня 2021 року), а в обробці - до мінус 3%.

Основні причини - погіршення оцінок економіки підприємств.

5. За третій квартал 2022 року кількість виїздів росіян до Казахстану, Вірменії, Киргизстану, Таджикистану, Монголії та невизнаної Абхазії стала рекордною за останні п'ять років — 9,7 млн громадян.

І далі ж буде...