"Рашистів на дно - 08.11.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 08.11.2022" - Ростислав Павленко

New York Times повідомляє, що дії росії на полі бою підірвали її репутацію як військової держави.

Рашисти так довго носилися із образом «другої армії світу», так довго нею всіх лякали – що розвінчання цього міфу коштуватиме їм дуже дорого.

Для багатьох країн Південно-Східної Азії США стають більш привабливим постачальником зброї. Тим більше, що якісна перевага засвідчена найкращою перевіркою – полем бою.

Тому росії доведеться ще довго видихати наслідки кремлівського божевілля – навіть після депутінізації і деімперизації. Місце росії ще довго буде на дні.

Україні слід скористатися можливістю – відновити свій ОПК (зокрема на засадах співпраці з країнами НАТО), відродити призабуті протягом трьох років проекти і розширити своє місце на ринку зброї. Переможців люблять усі.  

1. На росії впали продажі будівельної техніки.

У третьому кварталі року у росії продали всього 3000 одиниць дорожньої, будівельної та спецтехніки. Це на 43,4% менше, ніж торік.

Обвал продажів будівельної техніки є ознакою майбутнього спаду в будівельній галузі та зниження інвестиційної активності загалом.

2. Індія купує російське вугілля зі знижкою 70%.

Нафту, до речі, Індія теж купує у рф із знижкою – близько третини.

Азійські країни не поспішають приєднуватись до ініціатив ЄС і США щодо обмеження цін на російські енергоносії – бо і без того отримують значні знижки, позбавляючи рашистів надприбутків.

3. Споживання сталі у російському машинобудуванні за дев'ять місяців 2022 року впало на 21% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Причина зниження попиту - дефіцит комплектуючих та розрив ланцюжків поставок, зупинка виробництва частини клієнтів, вихід закордонних виробників обладнання з російського ринку, а також зниження конкурентоспроможності російських виробників проти імпорту виробів з Китаю та Туреччини, і обмеження просування виробів на експортні ринки.

4. Туреччина відмовилася пускати російські військові кораблі у Чорне море.

Після дев'яти місяців очікування Туреччина так і не дозволила кораблям російського Тихоокеанського флоту пройти через Босфор і потрапити до Чорного моря. Вони попрямували назад до Владівостока.

5. Логістичні компанії попереджають, що росіяни ризикують не дочекатися новорічних подарунків, замовлених у китайських інтернет-магазинах.

Терміни доставки з Китаю, за їхніми даними, зросли на 30%.

І далі ж буде...