"Рашистів на дно - 09.10.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 09.10.2022" - Ростислав Павленко

CNN повідомляє, що Німеччина оголосила про додаткові постачання зброї Україні.

За словами очільниці міноборони країни, Україна отримає систему ППО IRIS-T та близько 100 танків із Греції та Словаччини.

Очевидно, йдеться про танки радянських серій; низка країн (зокрема Греція і Словаччина) раніше висловлювали готовність їх передати Україні, якщо Німеччина компенсує це постачанням танків серії Leopard II. Домовленість формулювалась довго – і, схоже, вийшла на фінішну пряму.

Але жорстокий залповий удар ракетами по Запоріжжю із численними влученнями у житлові будинки показує, що ППО України потребує подальшого посилення, а ЗСУ – ще більше броні для вскриття порядків окупантів, які закопалися на українських землях.

Сподівання на це пов’язують із зустріччю в «форматі Раммштайн». Днями дізнаємось результат – рух рашистів до дна має бути прискорено.

1. Станом на 1 жовтня 2022 року міжнародні резерви росії зменшились на 4,41%, або на $24,972 млрд. Про це повідомляє Центробанк росії.

Зазначається, що 30 вересня обсяг міжнародних резервів "під впливом негативної переоцінки" зменшився на 1,6% (на $9 млрд).

2. Уряд росії вирішив скоротити витрати на медицину та підтримку економіки.

Витрати федерального бюджету за статтею «національна економіка» у 2023 році буде урізано майже на 20%. Фінансування держпрограми «Розвиток промисловості та підвищення її конкурентоспроможності» у 2023 році скорочується на 30%. Держпрограма розвитку енергетики втрачає 26%.

Витрати за держпрограмою «Розвиток фармацевтичної та медичної промисловості» зменшуються на 29%. Розвиток охорони здоров'я», згідно із проектом бюджету, втрачає майже 5% фінансування. Федеральний проект "Розвиток інфраструктури охорони здоров'я" стискається на 22%.

Загалом на «національній економіці» та медицині влада росії має намір заощадити 867 млрд рублів. Гроші, як і майбутнє росіян, спалюються у безнадійній війні.

3. Японія запровадила санкції проти більш ніж 80 індивідуальних осіб та 9 організацій з росії.

4. МАГАТЕ не визнає Запорізьку АЕС російським об'єктом. Про це заявив голова організації Рафаель Гроссі.

5. Азербайджан має намір збільшити постачання газу до Європи щонайменше вдвічі (до 2027 року).

У 2022 році Азербайджан вже збільшив постачання газу до Європи на 40%.

І далі ж буде...