"Рашистів на дно - 10.10.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 10.10.2022" - Ростислав Павленко

Як і в кожному складному процесі, в підтримці санкцій є свої хвилі ентузіазму і спаду. Перед зимою, коли ухвалюються бюджети і палають політичні дискусії, деталі гучніші голоси за послаблення тиску. При тому стараються і відверта рашистська агентура, і радикали всіх мастей, і популісти, для яких головне – хайп на проблемах.

Тому почастішали скептичні коментарі європейських політиків, а популістам, радикалам і рашистській п’ятій колоні вдається збирати навіть протестні акції.

Ті, хто ще пам’ятає радянські роки, може згадати, що таке вже було. Та сама публіка – точніше, їхні батьки, - вдавалися до тих самих засобів дискредитації санкцій усі 1980ті. Але все було марним – рашисти опинились на дні, а срср розпався.

Україна може суттєво наблизити такий самий фінал для рф, якщо допоможе нашим союзникам у демократичних країнах встояти і перемогти важку дискусію в суспільстві проти цинічних і безпринципних маніпуляторів. Окрім зрозумілих заходів із переконання союзників, чим займаються і будуть займатися і влада, і Порошенко, і експерти – дуже важливо позбавити «розуміючих путіна» аргументів про «корумповану, авторитарну» Україну, яка буцімто така сама, як росія.

Пропагандони на росії і їхні гебіські господарі не розуміють, що для західного суспільства справді важливі цінності – і зокрема розуміння, що вони на стороні Добра у боротьбі проти зла. Демократична Україна, яка бореться за свою свободу, досі утримує підтримку близько двох третин громадян провідних західних країн. Щоб ця підтримка трималась і збільшувалась, верховенство права (а не політичні переслідування), свобода слова (а не монополія) і прозорість (а не корупція) мають демонструвати вільному світу: Українці – свої, які протистоять орді. Допомагаючи своїм, набагато легше перенести всі складнощі зими і увійти у світ без росії. І в цьому – великий внесок кожного українця у Перемогу, і серйозна підтримка Збройним Силам, які отримуватимуть більше потрібних озброєнь.

1. Фонд національного добробуту у росії продовжує скорочуватися. За місяць він скоротився на 1,08 трлн. руб. Спалення майбутнього рашистів триває.

2. Паралельно на росії різко скорочують витрати на боротьбу з раком (на 19%), серцево-судинними захворюваннями (майже на третину), будівництво та ремонт поліклінік та лікарень (на 22%).

3. Популярна на росії фінська криптобіржа LocalBitcoins перестала обслуговувати гаманці росіян.

4. На тлі мобілізації рашистам стає дедалі більше не до розваг. Як міг би підказати їм зрадник янукович, «нєт врємєні для развлєчєній».

Дорогі ресторани на росії втратили 20-30% платоспроможних клієнтів через масову еміграцію на тлі мобілізації.

Після оголошеної мобілізації з відпливом відвідувачів також зіткнулися індустрії фітнесу і розваг. Продаж абонементів у фітнес-клубах знизився на 10–25% і почастішали випадки відмов від куплених абонементів.

Постраждала і концертна сфера: лише протягом тижня з 19 по 25 вересня організатори скасували або перенесли близько 100 виступів, фестивалів та вечірок.

5. Попит на бронювання будинків під москвою на Новий рік впав у порівнянні з минулим роком на 60%. Нєвєсьолий будєт год на росії.

І далі ж буде